Inwolves

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Inwolves
Label(s):Consouling Sounds
Label code:SOUL0071
Releasedatum:25.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, improvisatie / experimenteel
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.I va va vimedoom
2.Minimal
3.Vladimir
4.Strange waltz
5.Intown
6.Dirty monks
7.Be kind

Perscommentaren

"Op 'Involves' gooit het trio zich op filmische kraut- en postrock met lichte jazzy elementen en horen we duidelijk invloeden uit kosmische muziek van de jaren 1970." (...) "Interessant is tevens dat Willems, die voornamelijk naam maakt in het improv-wereldje, met deze plaat aantoont veel meer in haar mars te hebben. In elk geval zijn wij fan van deze plaat"
(pb), Gonzo Circus #133, mei 2016, p.90

"Bij de klanken van lnwolves is het in gedachten ook fijn fictieve films afspelen." (...) "Het nog geheel zelfvervaardigde debuut 'Air+' (2014) bevatte zowel onheilspellend donkere klankexperimenten als ritmische tracks, 'Involves' is kleurrijker, bij vlagen stemmiger, steviger en ook iets frivoler. De dynamische tracks neigen vaak naar kosmische muziek uit de seventies, al blijft het tevergeefs zoeken naar traditionele songstructuren."
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.78

"Meer dan een drumster ziet Karen Willems, bezielster van Inwolves, zichzelf als een schilder met een penseel. De zachtere tinten en de fijne penselen waarmee ze op ‘Air+’ (2014) een dromerige ode aan de natuur op het canvas toverde, hebben op ‘Involves’ plaats gemaakt voor ruwere kwasten en een donker kleurenpalet, met dank aan onheilsprofeten van dienst Jürgen De Blonde en Ward Dupan. Samen hebben ze een pittig potje kosmische jams bij elkaar gekookt, zeven nummers die licht en duisternis, water en vuur, harmonie en dissonantie met elkaar proberen verzoenen. Dat resulteert in permanent hoge voltages – als een spookhuis met elektrisch geladen armleuningen – en een intense spanningsboog die ergens halverwege de geweldige afsluiter ‘Be Kind’ uitmondt in een spetter van een oerschreeuw. Tussen de kolkende lavastromen door zorgt de onvoorspelbare percussie van Karen Willems voor enkele speelse hinkelsprongen die de spanning even wegnemen, maar de striemende gitaren en gloomy synths voeren je zo weer naar de rand van een gapende afgrond. Nek-, arm- en okselhaar permanent overeind."
(mvm), RifRaf #273, maart 2016, p.21