Radio Harlaz

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mad About Mountains
Label(s):Zealrecords
Label code:ZEALCDEE053
Releasedatum:15.04.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter

Track-info

1.Can't you see
2.Look at him now
3.The wishing well
4.I'll be me
5.Walk with me
6.Stronger
7.Numbers
8.On a clear day
9.Radio Nowhere

Perscommentaren

"Radio Harlaz ¡s ronduit prachtig. Het bevat weliswaar louter liedjes die je alleen nog op de radio hoort als veertigplussers daar een eigen stat¡on voor oprichten, maar je maakt in deze snelle tijden nog maar zelden mee dat die zó geïnspireerd klinken en zó liefdevol geschreven, gespeeld en gezongen worden. Dit is pure onthaastingsmuziek om verplicht 40 minuten stil van te worden." (...) "Een van de mooiste countryplaten ooit in Europa gemaakt."
Willem Jongeneelen, OOR 2016/7, juli 2016, p.93

"'Radio Harlaz' op zestien sporen en volledig live op plaat gezet ­ is behalve down ook warm, kent gelijke delen banaliteit en droom, en de ternauwernood gezochte troost trilt tussen de noten als een smeulend kampvuur." (...) "'I'll Be Me', 'Stronger' en 'Numbers' schurken zo dicht bij My Morning Jacket, The War On Drugs en Wilco aan dat liefdevol plagiaat in de buurt komt. Dat is het duidelijkst in 'Look at Him Now', dat ­ er valt niet naast te horen ­ eigenlijk 'Heart of Gold' van Neil Young is, maar dan op een andere mal gezet. Dat is niet erg: De Pessemier geet het ruiterlijk toe, en het levert bovendien voldoende pracht op klein beschrijf op dat we het hem moeilijk kwalijk kunnen nemen." (***)
(fvd), Humo, 19.04.2016, p.171

"Mad About Mountains heeft met Radio Harlaz zijn beste plaat tot nog toe gemaakt. Was er op de vorige al een injectie voorwaarts dankzij het nummer ‘If You See Her’, dan wordt die lijn nog meer doorgetrokken op deze plaat: meer elektriciteit, meer dynamiek."
Christof Rutten, Het Belang Van Limburg, 23.02.2016, p.42