Petrichor

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Astronaute
Label(s):Zealrecords
Label code:ZEALCDEE051
Releasedatum:19.02.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Hours
2.Poison Ivy
3.Sunday kid
4.Ruins in blue
5.Petrichor
6.In the cold
7.Pulse
8.Hospital
9.Scales

Perscommentaren

(...) "fijne plaatjes als 'Petrichor' zullen ons altijd verblijden tijdens het paasontbijt of een zondagse autorit. Noem ons oud geboren, maar kabbelen is soms ook prettig."
(vc), Humo, 22.03.2016, p.171

"Met haar diepe, doorvoelde stem zingt Luyten lome, nazomerse indierockliedjes, die melancholisch zijn op een ontspannen, gegronde manier." (...) "Een prachtig volwassen en rijk geluid waarvan we benieuwd zijn hoe Luyten en de haren het hierna verder gaan ontwikkelen."
(bvv), Gonzo Circus #133, mei 2016, p.72

"Dat Zealrecords een patent heeft op mooie muziek die altijd op een goede manier emotioneel is (nooit pathetisch, wel heartfelt ontroerend) blijkt nog maar eens op het debuut van Astronaute, het vehikel van Myrthe Luyten. Op ‘Petrichor’ verkiest ze weliswaar een elektrische gitaar boven akoestisch getokkel (zie de ep ‘Myriad’ uit 2013) maar de troef bij uitstek is gebleven. Een knap, zacht stemgeluid dat van een man lijkt te zijn maar uiteindelijk blijkt toe te behoren aan een vrouwelijke artieste die het beste van twee werelden combineert zonder daarbij geforceerd uit de ban te willen springen. Astronaute verenigt de indie-feel van Sharon Van Etten en de popecho van Tracy Chapman. Voeg daar americana en een duyster-ziel aan toe en je hebt een meanderend mijmerplaatje met het hart op de juiste plaats."
Bram Vermeersch, RifRaf #273, maart 2016, p.22