Soundtrack to a movie that never was

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Gentlemen of Verona
Label(s):Statique Magique
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:11.03.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative

Track-info

1.Time is your age
2.PS I love you
3.Dance skills are easy (nod your head)
4.Hold on
5.Mr Manson
6.Travel light
7.Gadriël
8.Trigger
9.Postludium

Perscommentaren

(...) "de plaat roept filmische beelden op van desolate snelwegen waar enkel whisky het stof kan doen liggen. Zangeres Debby Termonia krijst als een ziedende harpij over de vuige gitaren in 'PS I love you' en 'Mr Manson' en toont beheersing in het bijzonder catchy 'Dance skills are easy'." (***)
Nick De Leu, De Standaard, 24.02.2016, p.D9

"Waar Gentlemen of Verona zich vroeger toelegde op garagerock, komen er nu tal van andere genres naar boven. Wat noise, een beat en zelfs een vleugje Beach Boys." (...) "een donkere plaat, vol ingehouden spanning en sterke zangpartijen." (...) "Doe je ogen dicht, laat je meeslepen en voel je op een lange uitgestrekte snelweg in de VS. Dan komen de nummers nog beter tot hun recht." (****)
Guy Stevens, Het Nieuwsblad, 21.03.2016, p.21

"Sinds een paar jaar is het geluid verfijnder en zijn de invloeden diverser. De noisy gitaar van Olivier Elen is er nog wel, maar de sound van de band bevat ook veel licht en lucht. Én invloeden uit Amerikaanse streken waar cowboyhoeden en twanggitaren de dienst uitmaken. Nu de film nog bij deze soundtrack."
Willem Jongeneelen, OOR april 2016, p.78

"Na een pauze van 2 jaar en een complete make-over is Gentleman Of Verona, dit keer als drietal, terug met het verrassend rauwe ‘Soundtrack To A Movie That Never Was’. Die soundtrack in de titel mag ook vrij letterlijk genomen worden: ondanks de rauwe gitaren en warme, sexy zang die de plaat negen nummers lang haar identiteit geven, heeft Gentlemen Of Verona in z’n zoektocht naar witte rook rake stukken noise, gortdroge dance en bloedmooie melodieën opgezogen. ‘Time Is Your Leg’ start dreigend als het zwartst van de nacht maar wordt opgehelderd door de prachtige sopraan van zangeres Debby Termonia. ‘PS I Love You’ lijkt een vrolijk liefdeslied te worden maar groeit uit tot donkere noiserock (check ook het slinkse ‘Gadriël’) omringd door screaming vocals. En wanneer je daarna wulps staat te dansen op ‘Dance Skills Are Easy (Nod Your Head)’, besef je dat Gentlemen Of Verona het effect heeft van een dodelijke dosis verdovende middelen. De plaat barst trouwens van de specifieke verwijzingen naar personen of gebeurtenissen, of wie dacht dat ‘Mr Manson’ een aanklacht is tegen de seriemoordenaar kan het weleens mis hebben. Er zit meer in een liedje dan je denkt."
(jvw), RifRaf #273, maart 2016, p.24