Hold me like the world is ending

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Marco Z
Label(s):Folk Spit Records
Label code:FSR002CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:26.03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter, Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1-1.Solar power
1-2.Fill my life up
1-3.Supercomputer
1-4.Pointless anticipation
1-5.Ain't we mama
1-6.Pull through
1-7.Paradox
1-8.Burning back
1-9.Bigger town
1-10.Kids these days
2-1.Overpopulation blues
2-2.Politician's daughter
2-3.Car tires in the slipstream
2-4.Incompatible hearts
2-5.Bucket list
2-6.Without a context I can't operate
2-7.Half blink of an eye
2-8.Smartphone screen
2-9.Thomas and me would agree
2-10.Hold me like the world is ending
2-11.Autobanden in de slipstream (Ft. Guido Belcanto)

Perscommentaren

"De eerste cd staat vol rijkelijk gearrangeerde, pure pop. De tweede is een stuk spartaanser, waardoor zijn talent als tekstschrijver nog meer in het oor springt. Knap tweeluik." (***1/2)
Bart Steenhaut, 26.02.2015, p.34

"De eerste schijf is een volwaardige productie in folkpopstijl, op de tweede speelt de singersongwriter een rauwere kaart uit. Met de eerste plaat zullen we Marco Z op festivals zien, met de tweede kan hij zelfs in uw huiskamer komen spelen." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 18.03.2015, p.D7

"Blijkbaar had Marco Z geen last van het de moeilijke 2de plaatsyndroom. In de drie jaar na het verschijnen van het debuut ‘The Ordinary Life Of Marco Z’ wist hij, geholpen door de information overload van de nieuwe media, niet één maar 2 platen bij elkaar te pennen. De eerste plaat sluit aan bij zijn debuut en hierin lijkt hij zich in 10 rijkelijke gearrangeerde popsongs als een vogeltje door de lichtheid van het bestaan te dansen. De single ‘Fill My Live Up’ is hiervan het schoolvoorbeeld. Op de tweede meer akoestische plaat gaat Marco Z de grote thema’s niet uit de weg. In ‘Overpopulation Blues’ stelt hij vast “For every ailment there’s a pill but I just can’t chill when I watch the news, I got the overpopulation blues”. Maar vooral met het Dylanesque ‘Thomas And Me Would Agree’ maakt Marco Z een statement van formaat. Inspiratie hiervoor vond hij in Thomas Pikettys boek Kapitaal In De 21ste Eeuw. Omdat een boek van 800 pagina’s zich niet zomaar in een song van 3 minuten laat gieten, krijgt Piketty zelf nog 3 minuten om zijn visie op het losgeslagen kapitalisme te geven. Verder ontdekken we nog het zeer geslaagde duet ‘Autobanden In De Slipstream’ met Guido Belcanto. Het originele ‘Car Tires In The Slipstream’ moet het qua sfeer duidelijk afleggen tegen de Belcanto-versie. Maar ondertussen heeft Marco Z met brio bewezen dat hij meer dan een one-hit wonder is."
(ow), RifRaf #263, maart 2015, p.22