Strand

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Strand
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY032CD
Releasedatum:29.09.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop, kleinkunst
Taal:Nederlands

Track-info

1.Huis
2.Koop
3.Scherf
4.Haat
5.Dood
6.Woord
7.Nacht
8.Land
9.Droom
10.Strand

Perscommentaren

"Op zijn Nederlandstalige debuut, waarmee hij u, ontvankelijke luisteraar, met een akoestische gitaar in een klein, verduisterd hoekje dwingen zal, staan tien 'kleine stukken muziek met tekst' op, zoals de auteur ze noemt." (...) "Strand is de kleinste plaat uit dit kleine land die we sinds lang hebben beluisterd, maar ze is uit de kunst. En groots." (****)
Jonas Boel, Focus Knack, 24.09.2014, p.45

"Een plaat die je uitdaagt, die je vraagt om je standpunt als luisteraar te bepalen. Waarvan de ene song je boeit en de volgende je bijna irriteert. Wij houden er wel van." (...) "Louter een stem en een gitaar, grillige, weerbarstige songs en teksten waar je meestal geen touw aan vast kunt knopen. En toch: dit blijft in de buurt van onze cd-speler rondslingeren." (***)
Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad, 18.10.2014, p.53

"Met het soloproject Strand komt Bert Dockx, frontman bij Flying Horseman en Dans Dans, tegemoet aan de verzuchting dat hij zich in het Nederlands beter weet uit te drukken dan in het Engels. Ditmaal heeft hij zich niet omringd met gelijkgestemde zielen maar zijn slechts zijn stem, een gitaar en een flinke portie stilte de instrumenten van dienst. De gitaar is akoestisch en het spel op het randje af klassiek. Diende Harry Sacksioni hier als voorbeeld? De stem fluistert de teksten die bol staan van de symboliek die waarschijnlijk in het Bert Dockx universum veelzeggend zijn maar voor de luisteraar vooral mysterieus klinken. In het uitgepuurde geluid hoor je de vingertoppen over de snaren krassen. De instrumentale songs ‘Haat’ en ‘Droom’ klinken breekbaar maar zijn zeker niet emotieloos. Emoties die vooral door de intensiteit van het gitaarspel bepaald worden, krijgen een belangrijke rol toebedeeld in ‘Huis’, ‘Koop’ en ‘Strand’. In ‘Scherf’ hangt een Jaques Brel-sfeertje. Strand laat een Bert Dockx horen die we nog niet kenden: solitary music van een solitary man."
(ow), RifRaf #259, oktober 2014, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Als zanger uit Vlaanderen ben ik sowieso gepoept' (24.09.2014)
’Een soort nacht, met een grove korrel' (24.09.2014)