Id!ots

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Id!ots
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR007
Releasedatum:19.04.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Mosquito
2.Id!ots dance
3.Hangman
4.The bill
5.Killing
6.C2H5oh
7.Breakdown
8.Albania
9.60 miles
10.Norton
11.Mad man blues

Perscommentaren

"Idiots brengt gespierde hard-, stoner- en bluesrock in stelling, die gebrek aan originaliteit ruimschoots compenseert met
ongecompliceerde stootkracht. Daarmee is alles aanwezig om, dixit een insider, 'de man in de straat, die gebukt gaat onder de economische crisis en loeten van zijn vrouw, een reden te geven om door te gaan'. Amen." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 30.04.2014, p.43

"Dat West-Vlaanderen over een vruchtbare muzikale bodem beschikt, was al een tijdje geweten. Dit album zal deze stelling enkel bekrachtigen. Deze ID!OTS zaaien snedige gitaren, opzwepende baslijnen en strakke drums. Zij oogsten vette, afwisselende bluesrocksongs met een knipoog. Een nummer als ‘Hangman’ tovert zelfs de ochtendfile tussen Jette en Brussel om in een onvergetelijke roadtrip doorheen de Amerikaanse badlands waarbij je wordt achtervolgd door de baslijn van ‘The Bill’. Je roze chevy convertible begeeft het en tijdens ‘Breakdown’ voel je voortdurend de hete adem van je achtervolgers in je nek. Uiteindelijk word je van de baan gereden door de maffia van ‘Albania’ die je bedreigt met slepende, messcherpe gitaarriffs en probeert om je vervolgens met enkele rake mokerslagen te vellen. Wie wil weten of hij/zij dit avontuur zal overleven, blijft best luisteren. Vanaf nu is het elke ochtend hopen op stilstaand verkeer uur om deze filmische ervaring telkens opnieuw te kunnen beleven. Wie dacht dat Ugly Papas geen mooie kinderen konden baren, is eraan voor de moeite!"
Dimitri Van Vossel, RifRaf #254, april 2014, p.17

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Parels tussen de zwijnen (01.04.2014)