Long sleeves cause accidents

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Yuko
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY 027 CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:07.04.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Dive!
2.While you figure things out
3.You took a swing at me
4.First impression
5.Usually you are mine
6.Justine part 1
7.The idealist
8.She keeps me thin
9.A couple of months on the couch

Perscommentaren

"Yuko is het geesteskind van songschrijver Kristof Deneijs, een Oost-Vlaming met een androgyn keelgeluid en een lijf dat tintelt van veel muziek: indierock, opera, jazz, klassiek. Platgetreden paden keert hij principieel de rug toe." (...) "Yuko leidt je van een kathedraal op een stormachtige klip (First Impression) naar een hutje bij een rimpelloos meer (Usually You Are Mine) . Die overgangen wringen soms. Maar aan de pracht van de individuele songs doen ze geen afbreuk." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, Kurt Blondeel, 09.04.2014, p.43

"Op zijn nieuwe plaat schakelt hij moeiteloos tussen melancholische folk, stemmige indietronica, donkere postrock en strak gespannen gitaren. Maar ondanks die veelheid aan stijlen blijft de cd een coherent geheel. Dat heeft ook met de toon te maken, die vaak zo somber is dat je als luisteraar al flink je best moet doen om niet zélf weg te glijden. Het resultaat is een mooie, bezielde plaat." (***1/2)
Bart Steenhaut, De Morgen, 08.05.2014, p.27

"een intense, dynamische 'barockplaat'" (...) "Onvoorspelbaar is dit genre al lang niet meer, maar in dit geval wel creatief en gedreven. (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 09.04.2014, p.8

"Het is een gelaagde plaat geworden. Deels is er nog de trage postrock, die vanwege de ijle zang soms associaties oproept met Sigur Ros, maar de fraaie opener Dive! herbergt mede dankzij operazangeres Deborah Cachet ook sporen uit de klassieke muziek. Deneijs onderscheidt zich opnieuw door een eigen, zowel ritmisch als filmisch geluid te koppelen aan liedjes die zich, hoe afwijkend qua vorm soms ook, na een paar keer toch stiekem in je hoofd nestelen."
Willem Jongeneelen, OOR 05, mei 2014, p. 90

"Yuko slaagt er weer in te verrassen en te imponeren met deze derde. Op ‘Long Sleeves Cause Accidents’ zetten de bandleden meer dan voordien in op experiment en zoeken ze zelfverzekerd de grenzen van de pop op. Dat levert een intens en speels album met een barokke insteek op dat vaak van een heel ander niveau is dan de twee voorgaande platen. Getuige daarvan is opener ‘Dive’, waarin vaste waarde Karen Willems vurige percussie afvuurt, terwijl de dramatiek opgevoerd wordt met gastzang van sopraan Deborah Cachet om vervolgens los te barsten in een catharsische culminatie van gitaren en drum. Variatie viert hoogtij, geen enkele van de eigenzinnige parels klinkt als een andere op het album. ‘While You Figure Things Out’ maakt het meest van al een bruggetje met het meer toegankelijke vorige album. ‘You Took A Swing At Me’ toont Yuko van een frivole kant in Patrick Watsons achtertuin en het hoekige ‘First Impression’ haalt dan weer grommend uit. Kortom, het geluid is ongrijpbaarder dan ooit, en dat (sn) daar blij van wordt."
Sofie Nys, RifRaf #254, april 2014, p.12

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Auditief gezien maakt een goeie misviering vaak meer indruk dan concerten (01.04.2014)