Haunted hearts

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Little Trouble Kids
Label(s):Little Trouble Disks
Label code:ltd002
Releasedatum:17.03.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Robot
2.Myrninerest
3.Thunder
4.Medals & scars
5.Haunted hearts
6.For as long
7.Tightrope
8.Amateur bitch
9.Kansas
10.Where were you

Perscommentaren

"Haunted Hearts klinkt alleszins méér verduisterd en grimmiger dan zijn twee voorgangers. De naïviteit is verdwenen, alle hoop blijkt opgebrand. 'Let it all out', geldt als een mantra in 'Kansas', dat steeds paniekeriger aanzwelt: de Kids zoeken loutering in ontstoken stembanden. Eline Adam en Thomas Werbrouck haalden voor het eerst ook een derde man binnen - percussionist Jonas Calu - maar toch doet deze plaat eenzamer dan ooit aan. Sterk staaltje bedrog." (***1/2)
Gunter Van Assche, De Morgen, 20.03.2014, p.M6

"de beste plaat van Litle Trouble Kids tot nog toe. En de donkerste." (...) "Werbrouck neemt meer zangpartijen voor zijn rekening, en dat gaat 'm uitstekend af: als hij in het nijdige 'Kansas' met steeds verder overslaande stem 'Let it all out / let it all out' roept, klinkt het alsof zijn kop elk moment uit elkaar gaat spaten. Adam zong dan weer nooit mooier dan in het desolate liefdesliedje 'For As Long' en slotsong 'Where Were You'. Snel buiten, ongemerkt en zonder afscheid te nemen: wreed donker, wreed straf." (***)
Kristoff Tilkin, Humo #3837, 18.03.2014, p.159

"Thomas Werbrouck en Eline Adam ruilden hun stompbox in voor slagwerker Jonas Calu en ventileerden tijdens een driedaagse opnamesessie hun frustratie in tien onheilspellende songs. Het gekwelde hart van Adam – u ziet het liggen op haar tong, wanneer ze zingt – lijkt bezeten door een klopgeest en doet samen met de rammelende drums dikwijls denken aan de terreur van The Birthday Party." (***)
Xavier Vuylsteke De Laps, Focus Knack, 12.03.2014, p.47

"Het derde album van deze Gentse band [..] klinkt ernstig en geladen, gelukkig ook gevarieerd, en steeds heel direct. Of het nu tribale slagen zijn in 'Tightrope' of 'Amateur bitch', dan wel een folky ballad als 'For as long', het gaat de muzikanten steeds om een eigen taal. Dat is geloofwaardig en eerlijk, maar soms ook beperkend omdat je naar een soort demo zit te luisteren. Een juiste, empathische producer zou het al bij al harde klankpalet harmonisch kunnen optillen." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 26.03.2014, p.D9

"Troebele tijden zorgen voor goede muziek, de aloude wetmatigheid gaat nog steeds op, zo blijkt na het beluisteren van deze derde langspeler van Little Trouble Kids. 2013 zal voor Eline Adam en Thomas Werbrouck de analen ingaan als een minder aangename bladzijde, maar die tegenslag heeft wel één van de eerste kleppers van 2014 opgeleverd. Little Trouble Kids laten hun speelse trekken voor wat ze zijn, hebben de stompbox ingeruild voor een echte drummer (welkom, Jonas Calu) en blikten tien messcherpe songs in. De aanpak is basic, maar het resultaat gaat zo nu en dan door merg en been, van de creepy drums en zang in ‘Medals & Scars’ tot het woeste ‘Kansas’. Little Trouble Kids hebben een nieuwe adem gevonden die de band vleugels gegeven heeft."
Joris Vanden Broeck, RifRaf #253, maart 2014, p.23

"Na twee eendimensionale albums (...) vindt Little Trouble Kids zich op Haunted Hearts opnieuw uit. Trager, dieper, spannender. Donkerder ook. Het gevoel wint het deze keer van de hyperactiviteit. Minder Moldy Peaches en speed, meer Sonic Youth en zwarte koffie."
Willem Jongeneelen, OOR 04, april 2014, p. 88

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De ontgoocheling van het volwassen leven (03.03.2014)