Roslyn

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Sore Losers
Label(s):Excelsior Recordings
Label code:EXCEL96359
Distributeur:V2 Records Benelux
Releasedatum:22.02.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Tripper
2.Working overtime
3.Girl's gonna break it
4.Gold in them hills
5.Shakey painters
6.Reasons
7.Don't know nothing
8.Us, uniform
9.Drop your disguise
10.Blue shoes
11.All my friends

Perscommentaren

"Een gloeiend hete rockplaat, met in smerige garages gerijpte gitaren en kwikzilveren countryhonkharmonieën, knap artwork, en een A- en B-kant die smeken om op vinyl geconsumeerd te worden." (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 15.02.2014, p.14

"Hoezo, rock-'n-roll is dood? Eens te meer blijken rouwkransen voorbarig. The Sore Losers geven op Roslyn alleszins overtuigend teken van leven." (...) "De Limburgse groep legt aan in het vaarwater van The Stones, The Who of Raconteurs, maar raakt opmerkelijk genoeg nooit in andermans bootschroeven vast. Wie zijn bluesrock zo vettig wil als de olievlekken in de garage, zo psychedelisch als een sixtiespostzegel of even groezelig als een titty bar in Tijuana, vindt de liefde bij Roslyn." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 20.02.2014, p.26

"'Tripper, 'Working Overtime' en 'Girl's Gonna Break It' - het trio dat de dans opent op 'Roslyn', de tweede van de Losers - is aftrappen en hattricken: opwinding, luid smachten en nog eens opwinding. In episch geil als 'Shakey Painters' en 'All My Friends' janken de gitaren zich Sodom en Gomorra in, en wat janken ze zich godsgruwelijk lékker Sodom en Gomorra in. The Sore Losers slaan linksaf waar The Black Keys rechts gingen. Of: ze hebben een barre jeugd gehad, en The Black Box Revelation een gelukkige." (***)
(jm), Humo 3833, 18.02.2014, p. 159

"Ondanks dat hun debuut, ‘The Sore Losers’, al dateert van vier jaar geleden lijkt het dat The Sore Losers nooit zijn weggeweest. Nu zijn ze écht helemaal terug met opvolger ‘Roslyn’ en opener ‘Tripper’ toont al meteen hoe. “It twists, it turns and it breaks”: luidt het en meer heeft een nummer niet nodig. Catchy gitaren, een stevige groove en solo’s die nog harder uithalen als kreunende tennissters. Dit alles wordt verenigd in het weergaloze ‘Gold In Them Hills’, aan alle wielertoeristen de raad om dit nummer op te zetten tijdens een beklimming van de Mont Ventoux en je zal naar boven vliegen. Weg met de seventies rock-vergelijkingen, The Sore Losers maken op ‘Roslyn’ naam voor zichzelf en komen op volle snelheid. Dat ze maar snel uit hun kot komen want deze ijzersterke, intense en snedige rocksongs smeken ook om een stomende live-ervaring."
Pieter Slangen, RifRaf #252, februari 2014, p.16

"Nee, niet heel vernieuwend, wel een karrenvracht ongekend sterke songs, in zowel de wat rustigere sector als stevig scheurend, met solo's die verdomme soms echt kunnen wedijveren met die van Jack White. (...) het draait hier om griezelig straffe liedjes over wanhoop, verdriet en soms ook euforie - eigenschappen die we ook allemaal in de stem van Jan Straetemans terughoren. Groots album."
Willem Jongeneelen, OOR 03, maart 2014, p. 96

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Sore Losers (25.02.2014)
'Dit is geen plaat voor bij de afwas' (17.02.2014)
De onderste helft van de gitaarhals (01.02.2014)