Zon

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Senne Guns
Label(s):Trufflehunter Records
Label code:TRUFL001
Releasedatum:20.01.2014
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Zomer
2.Road trip
3.Allerlaatste man
4.Chocoladecake
5.Temp love
6.Regen
7.Gent
8.Gelukkig maar
9.Johnny 'n Mary
10.Man zonder land
11.Feest

Perscommentaren

"Guns verpakt zijn sterke teksten in kleine liedjes, die hij opdient als synthpop, en zingt met een ingehouden, soms haast fluisterende stem. Je zou zweren dat hij lief wil zijn, maar we voelen het meer aan als breekbare onschuld. Een metafoor voor zijn toekomstvisie? Het album klinkt minimalistisch, en mocht soms wat stekeliger zijn. 'Gent' is een te makke ode aan de stad, 'Regen' dan weer een prachtige klaagzang over de ramp op Pukkelpop. Een groeier." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 22.01.2014, p.c9

"Guns, die in dit hoekje van de Vlaamse muziek sindsdien gezelschap kreeg van Jonas Winterland, fluistert zijn observaties van doodgewone mensen in een doodgewone wereld, maakt miniatuurtjes van details waar u eerder geen verhaal in zag." (...) "In Guns' universum is voor overdrive geen plaats." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 25.01.2014, p.43

"Met Senne Guns heeft Vlaanderen er een excellente songschrijver bij"
Peter Vantyghem, De Standaard, 01.02.2014, p.c11

"Onze eigen Spinvis heet Senne Guns en klinkt fris en rustig. Zijn tweede album, ‘Zon’, straalt gezelligheid uit en voelt aan als een warme knuffel. Opener ‘Zomer’ past verdacht goed in deze koude tijd van het jaar en dat heeft vast iets met de zachte blazers te maken. Het nummer neemt je op en laat je pas los als je weer in slaap gedommeld bent. Senne covert Robert Palmers ‘Johnny & Mary’ met zijn eigen ‘Johnny ’n Mary’ en geeft het nummer zo een nieuw level. Gent, de hoofdstad van West-Vlaanderen als we sommigen mogen geloven, krijgt een ode in ‘Gent’, tevens door het bezoekje van Flip Kowlier. Een knipoog naar elke West-Vlaming die er zijn hart verloor. Vertederende pop nodig om te ontwaken uit je winterslaap? Zet ‘Zon’ eens op. Gegarandeerd succes."
(pl), RifRaf #252, februari 2014, p.21

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Je kan zo vaak niet zijn wie je bent' (01.02.2014)