Shoot me baby

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):The Shakes
Label(s):Starman Records
Label code:SMR003
Releasedatum:20.04.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Naar aanleiding van Record Store Day verschijnt op Starman Records 'Shoot me Baby', een LP met voornamelijk onuitgegeven muziek van The Shakes. Deze legendarische Belgische psychedelische bluesrockband werd opgericht door multi-intrumentalist Alain Verdier en was actief tussen 1967 en 1969. De jonge virtuoos gitarist in de groep was niemand minder dan Dany Lademacher die later furore zal maken als sideman van Herman Brood en co-auteur is van diens grootste hits.

Track-info

A1.Shoot me baby!
A2.You've got to hide your love away
A3.The mother road (Live)
A4.Dust my blues
A5.Come on-a my house
A6.On the wayside (Live)
A7.Driftin' and driftin' (Live)
B1.Season of the witch (Live)
B2.Ayahuasca

Perscommentaren

(...) "een typische oefening in Britse rhythm-and-blues die vandaag nog uitstekend klinkt." (...) "Het is bluesrock zoals die in de late sixties wellicht door honderden bands gespeeld werd, maar die vandaag erfgoed is. 'Dust my blues' klinkt bijna mythisch. ­Dany Lademacher laat zich dan weer veel te ver gaan in Donovans 'Seasons of the witch', maar zo'n escapade heeft ook iets bevrijdends. Leuke uitgave, die enkel op vinyl te koop is." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 20.04.2013, p.15

"Felix Huybrechts, de man achter Starman Records, blijft ons verrassen. Na de eerste twee compilaties ‘Belgian Vaults, Volume 1 & 2’ met verdoken pareltjes uit het Belgische beatverleden brengt hij nu een elpee uit (genummerd en op gekleurd vinyl!) met werk van The Shakes. De naam klinkt niet meteen bekend in de oren maar wie een beetje rockgeschiedenis kent, moet zeker de gitarist kennen. Dat was namelijk Dany Lademacher, de man die later furore zou maken met Kleptomania en vooral ook bij Herman Brood’s Wild Romance opzien baarde. The Shakes grossierden in een psychedelische mix van rock en blues met invloeden die reikten van Bo Didley en Elmore James tot The Doors. Onverstaanbaar dat ze met hun gekartelde sound, rauwe zang en de toen al opmerkelijke gitaarpartijen van Lademacher niet tot de wereldtop behoorden. Luister maar naar de live-versie van ‘Seasons Of The Witch’ en het Pink Floyd-verwante ‘Ayahuasca’, samen goed voor een volledige B-kant. Een onversneden sixties soundtrack. In de bijgevoegde tekst kom je allerlei trivia te weten, uiterst nuttig voor de popquiz fanaten onder u. Een aantal van de nummers werd nooit eerder uitgebracht. Nu reeds een collector item. Verkrijgbaar bij de betere dealer en via www.cdclassics.be."
Georges Tonla Briquet, RifRaf#246, juni 2013, p.19