Belgian Vaults Volume 2

Type:compilatie
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Diverse uitvoerders
Label(s):Starman Records
Label code:SMR002
Releasedatum:05.03.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, Rock / Alternative

Info

Na het goed onthaalde eerste deel verschijnt op 5 maart 2013 "Belgian Vaults Volume 2" op het Starman Records label. Opnieuw een bijzondere sixties compilatie met zorgvuldig gekozen, zeldzame en minder bekende tracks. Een avontuurlijke tocht doorheen ons muzikaal verleden, met nummers van Adam's Recital, The Cousins, The Shakes, Little Jimmy and the Sharks, The Paramounts, The Mec Op Singers, The Sheiks, The Klan, Guy Wathelet, Clee's Five, The Swallows, The Tellstars, The Sonny Boys, Les Ombres, Davy Jr and Guess Who en Les Serpents Noirs. De plaat verschijnt op 180gr vinyl met insert en cd.

Track-info

A1.Adam's Recital - There's no place for lonely people
A2.The Cousins - All right mamma
A3.The Shakes - Dust my blues
A4.Little Jimmy & The Sharks - Love at first sight
A5.The Paramounts - Let's break it
A6.The Mec-Op Singers - It was my friend
A7.The Sheiks - Storming brain
A8.The Klan - And I love it so
B1.Guy Wathelet - Some people said
B2.Clee's Five - No other man
B3.The Swallows - You
B4.The Tellstars - Mr dyingly sad
B5.The Sonny Boys - Midnight train
B6.Les Ombres - Teenage letter
B7.Davy Jr. & Guess Who - Everybody's allright
B8.Les Serpents Noirs - J'ai froid

Perscommentaren

"Het is pure geschiedenisles" (...) "Er zit een tekstvel in dat wat uitleg geeft bij elke band en de opnames klinken behoorlijk rauw en zelfs pover, wat ze de glans van vintage geeft. Ontdekkingen? We staan een beetje paf van de sfeer die The Sheiks opwekken en van het mooie arrangement van The Klan. En van nog veel meer. Heerlijke plaat." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, 02.03.2013, p.21

"een verrassende verzameling opnamen uit de jaren zestig, stuk voor stuk voorzien van verhelderende achtergrondinfo" (...) "Het niveau van deze uitgave ligt, ook al is dit veelal voer voor verzamelaars, verrassend hoog en zelfs de hoes (met een foto door Raoul Van Den Boom, zowat de enige Belgische rockfotograaf die toen al actief was) sluit helemaal aan bij de sfeer van de muziek. Een labour of love, zowaar. Op naar deel drie!" (***)
Bart Steenhaut, De Morgen, 13.03.2013, p.42

"De kwaliteit op Belgian Vaults varieert van middelmatig over charmant tot ronduit indrukwekkend. Groepen als The Swallows zijn niets minder dan een ontdekking en pakweg The Paramounts, met een kruising tussen Little Richard en Robert Plant achter de microfoon, gaan we levenslang koesteren." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, 20.03.2013, p.48

"Na het imponerende eerste luik volgt nu kort daarop het al even verrassende twee deel. De liefhebbers zal je niet horen klagen. We krijgen wederom een ongelooflijke bloemlezing met vergeten pareltjes uit de Belgische popgeschiedenis van vijf decennia terug (periode 1965-1969). Deze keer met groepen als o.a. The Swallows, The Sonny Boys, The Klan, The Cousins (die van ‘Kili Watch’), The Shakes (met Dany Lademacher), Clee’s Five (met Kate van Kate’s Kennel!) en The Sheiks. Een paar namen duiken opnieuw op maar met dan wel met ander materiaal. ‘Volume Two’ bevat zelfs een Franstalige zeldzaamheid (‘J’ai Froid’ van Les Serpents Noirs). Respect vooral voor de techniekers uit die tijd die op perfecte wijze in hun studio de hippe internationale beats en grooves wisten in te blikken. Met wederom alle achtergrondinfo over elk nummer en natuurlijk op kwaliteitsvol vinyl. De bijpassende zwart-wit-hoesfoto is terug van Raoul Van den Boom. Nieuw is dat je er eveneens de cd bij krijgt. Bij de volgende release een heuse 45-toeren single? Sowieso verplichte aanschaf voor de fans van Big Beat Records en andere verwante rocklabels. Verkrijgbaar bij de betere dealer en via www.cdclassics.be."
Georges Tonla Briquet, RifRaf #243, maart 2013, p.25

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Onze single kreeg al veel reacties op YouTube" (06.03.2013)