We are Giants

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Low Vertical
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 039
Releasedatum:28.01.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.We are giants
2.Toulouse-Lautrec
3.Good luck, little fellow
4.Spacemininvaders pt.I - The landing
5.Spacemininvaders pt.II - The attack
6.Sun sun
7.Sensei
8.Epic slaughter
9.Noa

Perscommentaren

"De knutseldrift van Spinvis, de laatste incarnaties van Radiohead en The Notwists zin voor detail en nuance bepalen mee het palet. Maar net zo goed ontspoort de groep ook nu weer even: een verdwaalde discobas, een spacy synth en weirde titels als 'Epic Slaughter' tonen een even eigenaardige als goedaardige groep." (***1/2)
Gunther Van Assche, De Morgen, 15.02.2013, p.34

"Alle denkbare emoties worden in vijfendertig minuten door elkaar geklutst. In het uptempo 'Sun Sun' (...) beroert een hobbelende baslijn elk van uw lichaamsvezels, instrumental 'Toulouse-Lautrec' bewijst dan weer dat postrock ook de vorm van een hartverscheurende popsong kan aannemen, en ten slotte is er -nog een klasse beter dan de rest- 'Noa', waarin het stilletjes 'It's a cruel world' klinkt. 'Low Vertical' verzacht uw pijn. Erewoord." (***)
(elv), Humo 3778, 29.01.2013, p. 159

"Enkel en alleen bezig zijn met je eigen instrument. Het is te beperkend voor Low Vertical. De groepsleden zitten in een trip die op een positieve manier gedragen wordt door analoge keyboards. Het gevolg is een samenhangende plaat waarop slechts sporadisch gitaarlaagjes voorkomen. Knisperende elektronica hoor je. En een stem die qua productie aan het ijle van Jason Lytle doet denken. En vooral: spacy muziek die middels synths op de atmosfeer mikt. Met als buitenbeentje het zomerse ‘Sun Sun’ , een luchtig en poppy tegengewicht voor de vele mooie melancholische klanktapijten (de invloed van tomàn is merkbaar) die ‘We Are Giants’ rijk is. Het hoogtepunt wat dat betreft is de dynamische en magistrale (new) wave-toptrack ‘Sunsei’. Slotsom: mooie hoes, dito album."
Bram Vermeersch, RifRaf #242, januari 2013, p.16

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Synthtronica! (01.02.2013)