Tidal Motions

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Echo Beatty
Label(s):Icarus Records, Vynilla vinyl
Label code:i001 / vv012
Releasedatum:19.01.2013
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

A1.Tidal motions
A2.Montana
A3.Guests
A4.All that is not
B1.The soft side
B2.Eye to eye
B3.Sparks
B4.Pretending

Perscommentaren

"Mysterie naar onwereldse kunst tillen, David Lynch maakte er een levenswerk van." (...) "Annelies Van Dinter en Jochem Baelus trekken met Tidal Motions een soortgelijke parallelle wereld op die even spookachtig als bezwerend is. Hier verkeren liedjes net zo lief in de kringen van Portishead als in die van PJ Harvey. Terwijl windorgel, breinaalden en haarkammen de songs mee aan elkaar houden, liggen wij aan scherven bij zoveel spanning." (****)
Gunther Van Assche, De Morgen, 15.02.2013, p.34

"Alsof het Antwerpse duo de prille akoestischegitaarversies van hun songs eerst onder stroom zette, en vervolgens geduldig kruiste met loops van tikkende breinaalden, handclaps en vibrafoonpartijen tot ze uitkwamen bij liedjes voor 'sleepless dreamers' ('Pretending'); nachtliedjes die de onderdrukte passie, alledaagse frustraties ('Guests') en donkere blues ('Eye To Eye') uit de teksten tegelijk koesteren én counteren met statige, raadselachtige schoonheid." (***1/2)
(hs), Humo 3779, 5.2.2013, p. 160

"De eerste release op het gloednieuwe Gentse Icarus Records is (in samenwerking met het al even Gentse Vynilla Records) meteen een heel verzorgd werkstuk. Terwijl in hetzelfde repetitiegebouw in Montreal metal-slowcore-bands repeteerden en Afrikaanse house weerklonk, werkte het Antwerpse duo Echo Beatty in alle subtitiliteit aan een eigen geluid dat meer uitgesproken mocht klinken dan de in eigen beheer uitgebrachte debuut-ep van een tijd geleden. Jeff McMurrich, een producer uit Toronto die uit de avant-garde en punk komt maar ook weet om te gaan met singer-songwriters was vervolgens de geknipte producer voor de muziek van Echo Beatty. Annelies (introvert en dan weer krachtig) doet soms wat denken aan Beth Gibbons (sterk!) en de door soundscapes van Jochem en sfeerrijke lichtpunten vergezelde songs (gemasterd door James Plotkin, zie ook: Sun o))), Earth, Isis) getuigen zowel van donkere zachtheid en grootse dreiging. Of hoe contrasten dynamiek en samenhang kunnen genereren. Knap."
Bram Vermeersch, RifRaf #241, december 2012, p.14

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De hoge pieken, de moodswings en de worsteling met jezelf niet opgeven... (01.12.2012)