Maya's Moving Castle

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Maya's Moving Castle
Label(s):Unday Records
Label code:541416505665
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:29.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Next life
2.War
3.Pedestrians
4.At the stars
5.Sky's blue
6.Pelleas & Mélisande
7.Shower
8.Feed me
9.80's Dream
10.Alas my love

Perscommentaren

"De muziek klinkt eigenzinnig en situeert zich in de deelverzameling tussen dance, new wave en folk. Claes speelt zelf cello, wat meteen de sombere ondertoon van nogal wat nummers verklaart. Al kan het ook anders. 'Next Life' - waarmee de elpee op gang wordt getrokken - is opzwepende, dynamische electropop met een internationaal karakter. En ook 'War' - ergens tussen de minimale pop van Sakamoto en The Knife - geeft aan dat Maya's Moving Castle genoeg troeven in huis heeft om ook in het buitenland naam te maken. Alleszins: een meer dan veelbelovend debuut." (***1/2)
Bart Steenhaut, De Morgen, 31.10.2012, p.32

"Het Gentse Maya's Moving Castle kijkt op zijn titelloze debuut ook over het muurtje bij Britse sirenen zoals Bat For Lashes en Florence & The Machine, dan weer schurkt zijn muziek zich behaaglijk aan tegen de griezelige elektrosound van The Knife." (...) "De sobere, veelal akoestische grondlaag van de songs verleent de liedjes op het debuutalbum van Maya's Moving Castle een warme, organische flair. Claeys vertrekt steevast vanuit de naakte song" (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, 27.10.2012, p.c13

"Maya's Moving Castle - finalist Humo's Rock Rally en De Beloften in 2010 - presenteert na twee jaar schaven een eerste plaat. De songs zijn ontstaan op de zolderkamer van Anne-Sofie - de vrouw achter Maya’s Moving Castle - en ingeblikt met producers Stefan Bracke (Raveyards, ex-The Subs) en François De Meyer (Raveyards, Villa). De psychedelische clip van ‘Next Life’ kreeg al heel wat weerklank, en het ziet er naar uit dat Maya nog meer bijval te wachten staat. Onze favorieten? ‘War’, een erg donker sprookje, en ‘Feed Me’ waar gitaren en synths in overdrive gaan. Veelbelovend, al gaat de stem van Anne-Sofie soms wat vervelen."
Robin Looyen, RifRaf #240, november 2012, p.25

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Een duik in de menselijke psyche (27.10.2012)