Drunkaleidoscope

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Sukilove
Label(s):Sukiloves Records
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:05.11.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Calm
2.Somehow someday
3.Beatlesnake
4.C thru masquerade
5.Lust
6.Lancelot
7.Whatever you have (now now now)
8.Think I love you but I made a mess
9.You are all I want from you

Perscommentaren

(...) "Sukibaas Pascal Deweze is evengoed een kei in verleidelijke melodieën en avontuurlijke artrock, in sexy én slimme songs met een aversie voor gemeenplaatsen." (...) "Twee drummers maken van Drunkaleidoscope bovendien een traag tikkende ritmebom. gROOVY." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack 45, november 2012, p. 45

"Initiële lichte consternatie maakt plaats voor fascinatie, voor adoratie. Als 'Drunkaleidoscope' beknopt moet worden samengevat, dan is het krautrock met soul. Vind ik leuk." (***1/2)
Jurgen Beckers, Humo #3766, 6 november 2012, p. 154

"Het is al de vijfde plaat van Sukilove, de groep rond Pascal Deweze (Metal Molly, Mitsoobishy Jackson, Black Cassette, Broken Glass Heroes en nog een hoopje andere). Voor de gelegenheid is de groep uitgebreid naar twee drummers, wat het accent sterk op de ritmesectie legt. Zeker als er ook nog eens elektronische beats aan te pas komen. Vooral de gitaar is de grote aandachtstrekker met zijn strakke, psychedelisch wobbelende, freaky schreeuwend of gewoon funky jammende stemmingen. Funk, rock, psychedelica, krautrock... het zit er allemaal in. ‘Drunkaleidoscope’ is eigenlijk gewoon zot. Een plaat van een groep vrienden die zich in hun sas voelen en zich in volle overgave op hun instrument storten en hun volle goesting doen. Experiment en uitzinnigheid, maar toch altijd in een song gegoten."
(dw), RifRaf #240, november 2012, p.26

"Op Drunkaleidoscope overtreft hij zichzelf wederom. In zijn band vinden we nu een tweede drummer terug en een sound die meer dan ooit gebaseerd is op ritmiek (denk aan soul, no wave, funk en elektronica) en woorden waarin hij zowel een groot aantal helden voorbij laat komen (...) als opbiecht verdwaald te zijn tussen liefde en lust. Dit Sukilove is de missing link tussen de oude Talking Heads en het nieuwe Animal Collective. Gelet op de bagage van de bandleden is dit Sukilove ook live ongetwijfeld een sensatie!"
Willem Jongeneelen, OOR nr. 12, december/januari 2012, p. 86

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Wij mikken niet op marginaliteit' (14.11.2012)