Europe BlueRemastered extended edition

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Dirk Blanchart
Label(s):Sonofab Recordings
Label code:SR2012001
Releasedatum:11.10.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.I don't mind (if the sputnik lands) (Single version)
2.Cockpit (Single mix)
3.Better
4.Drop me in a city
5.Babylon
6.Fool yourself forever
7.I've been waiting for you
8.Shed my skin
9.It's only love that I fear
10.A happy end
11.Hejira (Live demo)
12.Deadpan (12'' mix)
13.Cancer
14.The king groove
15.I don't mind (if the sputnik lands) (Maxi version)
16.Cockpit (Full length version)

Perscommentaren

"Zijn debuut uit '85 - nu voor het eerst uit op cd - klinkt bijna dertig jaar na datum verrassend fris. Veelzijdig ook, met radiohits als 'I Don't Mind', 'Cockpit', 'Fool Yourself Forever' en 'Drop Me In A City' als uitschieters. Een miskende classic."
Bart Steenhaut, De Morgen/DM Magazine, 27.10.2012, p.121

"Met deze heruitgave op cd duiken we de Belpopgeschiedenis in. De groep Luna Twist ontplofte op het hoogtepunt van de roem en ieder ging zijn eigen weg. Ook Dirk Blanchart. Zijn solodebuut ‘Europe Blue’ uit 1985 (op een Brits label) was meteen een schot in de roos en bevatte een aantal knappe singles zoals ‘I Don’t Mind (If The Sputnik Lands)’, ‘Cockpit’
en ‘Fool Yourself Forever’ (pure 80’s Roxy Music!). Je hoort aan de sound uit welke periode dit alles komt (die drums en die synthesizers!) maar je kan niet ontkennen dat onze man gevoel had voor goede popsongs. Dat zou hij later verder bewijzen met zijn eigen platen en ook via zijn (producers)werk voor o.a. Elisa Waut en Lenny & De Wespen. Natuurlijk is er bonusmateriaal: de b-kantjes van de singles, een aantal remixen en zelfs een onuitgebrachte live-demo met Blancharts versie van ‘Hejira’ (Joni Mitchell). Een verantwoorde re-release zeker gezien de hype rond de 80’s. Voor de fans vermelden we dat de hele backcatalogus van Blanchart via digitale weg beschikbaar is. Voor wanneer de comeback-tournee?"
Georges Tonla Briquet, RifRaf #240, november 2012, p.24