Mass V

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Amenra
Label(s):Neurot Recordings
Label code:NR084
Releasedatum:26.11.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Track-info

1.Dearborn and buried
2.Boden
3.A mon ame
4.Nowena | 9.10

Perscommentaren

"alweer sterk werk" (...) " De nieuwe plaat ligt in het verlengde van hun vier voorgaande 'zwarte missen' maar toont tegelijk een fraaie progressie. Amenra maakt geen songs zoals je van een rockgroep verwacht. Het zijn sonische schilderijen die de donkerste werken van Jeroen Bosch tot leven lijken te brengen. In sferische songs als 'Boden' en 'Amonâme' hoor je slagersmessen slijpen en komtde apocalyps langzaam dichterbij op het dreunende ritme vandrumen gitaren." (****)
Wim Wilri, De Morgen, 23.11.2012, p.M10

"Met de vier vorige Mass'en wisten ze al een ijzersterke reputatie op te bouwen tot ver buiten de landsgrenzen, maar de manier waarop Mass V uithaalt kan je vergelijken met een mokerslag van bijbelse proporties. Haat, woede en frustraties stormen af op de sporadische stukjes introspectieve kalmte. Kalmte die slechts dient om nog eens extra in de pekzwarte verf te zetten hoe gruwelijk brutaal die loeiharde vertraagde riffs wel zijn. Eens Mass V zich in jouw systeem heeft ingewerkt, blijft ze jou opjagen als een nachtmerrie die plots heel echt aanvoelt."
Pieter-Jan Symons, De Morgen, 10.12.2012, p.M5

"Met de woorden van Colin vers in mijn hoofd glijdt de innemende openingstrack ‘Dearborn And Buried’ over mijn schouders, waarvan ik plots voel dat ze ongelooflijk verstramd zijn. Als een pijnlijke, maar tegelijk opluchtende massage van heavy riffs en zwoegende drums, rolt de sludge traag en slepend door de boxen. Een hoopvolle duisternis vult de ruimte. Onheilspellende stemmen op ‘A Mon Ame’ maken plaats voor een bijna geruststellende loodzware mokerriff. Het repetitieve is verslavend en voelt als een boetedoenening. ‘Mass V’ bestaat uit vier nummers, afsluiter ‘Nowena’ is een smartelijk contrast tussen het kwetsbare met rustige gitaar en een cleane stem en een schreeuw vol pijn met weergaloze riff. Amenra kruipt onder je huid en kan inderdaad een hand op je schouder betekenen, als je je wil laten meevoeren in de visie van de Church of Ra."
Jana Poppelaars, RifRaf #241, december 2012, p.13

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Je vader zien sterven, daar word je niet vrolijk van' (19.12.2012)
Negativiteit is een vertrekpunt maar... (01.12.2012)
'Wij zijn de nieuwe pastoors' (14.11.2012)