Fence

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Fence
Label(s):Fons Records
Label code:FR001
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:04.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Cool spirit
2.The Bee song
3.Without a trace
4.I think I do
5.Shredded pants and leather jack
6.Please help me
7.We didn't mean you no harm
8.Walk the talk
9.Of day and night
10.Haystack
11.Your sister
12.Evolution calling

Perscommentaren

"Sinds 2005 is het stil geweest rond de limborockers van Fence. Niet getreurd want die pauze heeft hen duidelijk erg goed gedaan. Het lijkt zelfs alsof ze ergens tijdens dat hiaat op een schap onuitgegeven demo's van John Lennon zijn gebotst die hij ergens tussen Revolver en Sgt. Pepper componeerde. 'Shredded Pants and Leather Jack' en het ronduit schitterende 'We Didn't Mean You No Harm' kunnen zich perfect staande houden naast het beste werk van de Fab Four, terwijl ook 'Without a Trace' en 'Walk the Talk' een plaatsje in de charts verdienen. Onversneden prachtpop die hier en daar opgesmukt wordt met panfluit en blazers: Fence is helemaal terug." (****)
Pieter-Jan Symons, De Morgen, p.10M (30.03.2012)

"Zelfs bij wat nu ongeveer de vierendertigste beluistering moet zijn blijf ik bij elke song minstens vier keer zeggen: 'Goed! Zo goed'." (****)
Jurgen Beckers, Humo #3735, p.166 (03.04.2012)

"Al zeker sinds 1998, toen ze de zilveren plak binnenhaalden op de Rock Rally, staan de eeuwige jongens van Fence bekend als Limburgse toeleveranciers van los in het shirt zittende indiepop, die rothumeuren opvijzelt en de strijd met pretentie aanbindt (en keer op keer wint)." (...) "Voor hun titelloze vierde plaat konden mainstays Niels Hendrix, Lieven Verdin en Meindert Leenders - allemaal gitaar of bas, maar vooral weer záng, olala - geen enkele goede reden bedenken om het geweer van schouder te veranderen. Hoogstens een tik bedaarder, maar nog steeds goed voor het gemoed: knoop Fence maar weer in uw oren." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, p.45 (11.04.2012)

"Fence is back. En hoe! Hun eerste worp in zes jaar tijd is een combebackplaat van jewelste: naturel, groovy en gewoon érg goed."
Christof Rutten, Het Belang Van Limburg, p.96 (31.03.2012)

"Het is alweer van 2005 geleden dat Fence met ‘The Woolf’ op de proppen kwam. Daarna was het lange tijd stil rond deze Limburgers. Nu verbreken ze eindelijk de radiostilte weer. De plaat mag dan droogweg ‘Fence’ heten, voor het songmateriaal was de nodige inspiratie duidelijk wel aanwezig! Het gebeurt niet vaak dat een hele plaat de juiste groove te pakken heeft, maar laat Fence nu net vanuit deze groove vertrokken te zijn! We krijgen hierdoor 12 nummers lang de indruk dat de zomer in onze cd-lader kampeert. Nummers zoals ‘Without A Trace’ en ‘Of Day And Night’ swingen harder dan die kerel uit die videoclip van The Black Keys’ ‘Lonely Boy’ terwijl songs zoals ‘Haystack’ of ‘We Don’t Mean You No Harm’ nu al behoren tot de Belpop-top van 2012. Geen idee waar Fence in tussentijd heeft gezeten, maar waar de heren in de toekomst zullen uithangen staat al wel vast: op de grote podia! Wat een come-back!"
Johannes De Breuker, RifRaf #234, p.13 (april 2012)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het Fence offensief (11.04.2012)
Zo moet Fence de geschiedenis ingaan (04.2012)