Mad About Mountains

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mad About Mountains
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 032
Releasedatum:01.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Pray
2.Best friend
3.Hold on #2
4.Don't be angry
5.After you
6.Hundred birds
7.In the end
8.Me & my mountain
9.My brother & I
10.Farewell brothers

Perscommentaren

"Op zijn titelloze debuut slalomt deze Herkenaar tussen de seventiesrootsrock van Neil Young en The Band en de etherische americana die de voorbije twintig jaar de country een nieuw, fris elan verleende. Nu doen zijn melancholische liedjes sterk denken aan Ryan Adams (‘In the end’), dan weer herbergt deze plaat de schaduwrijke sound van The Black Heart Procession. Misschien nu en dan een beetje te zweverig, maar met ‘Best friend’ beschikt dit album alvast over een juweeltje van een song." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.c19 (21.01.2012)

"De frontman van Krakow zit niet stil nu het even windstil is rond de Belgische Low. Een release van z’n puike southern rockband The Brothers Deere was ook een optie maar in afwachting is er alvast een heel mooi, als Mad About Mountains vermomd, solo-album. De rode draad: door reverb vergezelde americana waarin echo’s van Neil Young, Iron & Wine, Calexico en Will Johnson (South San Gabriel) weerklinken. Opgenomen met Micha Volders van Vermin Twins en met bijdragen van ondermeer Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds), Myrthe Luyten (Astronaute) en Stijn Persoons (Krakow, The Brothers Deere). Te koesteren ingetogenheid."
Bram Vermeersch, RifRaf #232, p.16 (februari 2012)

"Het debuut van Mad About Mountains, vol weldadige, veelal gotische Americana, kent een aangename traagheid. (...) Met Mad About Mountains beweegt de met een weemoedige stem uitgeruste De Pessemier zich in een gebied dat grenst aan de territoria van Neil Young, My Morning Jacket, Townes Van Zandt en Calexico. Geen zwakke compositie te bekennen, wel is er een fantastische kroon op het werk van De Pessemier in de hoedanigheid van Don't Be Angry, een even weergaloos als majestueus nummer van een topplaat."
René Megens, OOR 02, maart 2012, p. 85

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Tussen hert en haard (23.01.2012)