Heat

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ansatz der maschine
Label(s):eigen beheer
Label code:PON001
Releasedatum:01.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):electronica

Info

Derde full album van Ansatz Der Maschine met gastbijdragen van oa Renée, David Bovée, Anton Walgraeve, Stefan Huber (Vinz) en Bart Maris.

Track-info

1.The last fire
2.Le vent polaire
3.Earth
4.The desert story
5.untitled
6.February 11th
7.The fatal heat slump
8.KA
9.A never ending blues

Perscommentaren

"Heat, de derde cd van dit Belgische gezelschap, zet een flinke stap vooruit, en leunt aan tegen de dromerige popmuziek van Mum, en The Notwist. De combinatie van akoestische en elektronische instrumenten werkt wonderwel, en ook de stem van zangeres Renée Sys maakt Heat er alleen maar aantrekkelijker op. Fluistermuziek die toch de oren van de luisteraar spitst. Warme, sfeervolle nummers waar je discreet toch een hart in hoort kloppen. Wondermooi."
Bart Steenhaut, De Morgen/DM Magazine, p.49 (14.01.2012)

"De sfeer van desolate verre horizonten - vergelijk met Tin Drum van Japan - is maar één rode draad; evengoed overheersen subtiliteit, knetterende warmte en een vonkende legering van akoestische en elektronische timbres, allemaal door literatuur en cinema geïnspireerd." (...) "laverend langs clicks & cuts, Ennio Morricone, ambient en folk doet zijn muziek gedurfd, maar natuurlijk aan." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, p.45 (25.01.2012)

"Veel beter dan het Ushuaia-gevoel van Zen FM: ‘Heat’, het derde album van Ansatz Der Maschine. Een verfijnde, dynamische, sfeervolle en filmische plaat waarop de muziek altijd vergezeld lijkt te zijn door dromerige landschappen. Nieuw in Ansatz-land zijn de stemmen. Renée Sys (ze brengt op 20 februari een debuutplaat uit) levert fluisterende en zacht fluwelen zangpartijen en ook de gastbijdragen van David Bovée (het in het Frans gezongen ‘Le Vent Polaire’), Anton Walgrave (‘February 11th’) en Stefan Huber (‘A Never Ending Blues’) zijn een verrijking voor de songscapes van Mathijs Bertel. De muziek? Een gedoseerde mix van warme (ambient) elektronica, kamermuziekorkestraties, folk, Oosterse wereldmuzieksfeertjes en melancholisch/triomfantelijke blazersarrangementen. Mooi werk. Perfect op maat van Radio 1 en Klara denkt/hoopt (bvm)."
Bram Vermeersch, RifRaf #232, p.8 (februari 2012)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De dood, een spraakgebrek en kleine beestjes (02.2012)
Een kikker met een hoek af, daar kick ik op (18.01.2012)