Wait for me

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Zita Swoon Group
Label(s):Crammed Discs
Label code:craw 79-P
Releasedatum:02.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Wereldmuziek

Info

Cd met muziek die Zita Swoon Group maakte samen met zangeres Awa Démé en balofonist Mamadou Diabaté Kibié uit Burkina Faso.

Track-info

1.Sababu (The reason)
2.A sera, a waara (He came, he went)
3.Tasuma/Ji (Fire/Water)
4.Taare (Surprise)
5.A ni baara (Greetings to he who works)
6.Nisòndiya (Joy)
7.Taamala fisa (It's good to travel)
8.Sia slide
9.Ala lon man di (God is hard to know)
10.Ko bènna waati (Everything has its time)
11.A y'i majigin (Respect yourself)
12.Nègèn (Flatter)

Perscommentaren

"Dat de muzikale ziel van Stef Kamil Carlens wel eens gitzwart zou kunnen zijn, kon je al horen in de doorleefde blues van A Band of in de swingende funk van Zita Swoon. Verwonderlijk is het dus niet dat hij ooit in de the heart of darkness zelf, Burkina Faso in dit geval, zou terechtkomen om zijn muzikale honger te stillen. Hier liet Carlens zich onderdompelen in tradities die de griots, traditionele verhalenvertellers uit West-Afrika in stand trachten te houden. In deze omgeving gaat Zita Swoon Group een kruisbestuiving aan met zangeres Awa Démé en balafonspeler Mamadou Diabaté. De balafon, een houten xylofoon, en de krachtige en energieke stem van Démé versmelten moeiteloos in de sound van Zita Swoon Group. ‘Wait For Me’ is het 12 songs tellende verslag van deze muzikale samenwerking. Songs die handelen over het wel en vooral veel wee van de bevolking van Burkina Faso zijn met veel wederzijds respect tot stand gekomen en klinken ondanks de onderwerpen opvallend positief. Een flinke portie Afrikaanse joie de vivre is in de songs geslopen. Gelukkig is de inbreng van Zita Swoon eigenzinnig genoeg om het niet tot een pure wereldmuziekplaat te laten uitmonden. Na de muziek voor het dansproject ‘Dancing With The Sound Hobbyist’ opnieuw een geslaagd project voor Zita Swoon Group."
Oliver Willems, RifRaf #232, p.18 (februari 2012)

"... the result is this sprawling and sometimes rather wonderful album. At its best its elements all gel into a joyous whole, combining brassy semi-acoustic blues and rock with West-African traditionalism. (...) This is an album that grows with each play and exerts more of a grip than many more consistent releases can manage."
Jamie Renton, fRoots 346, april 2012, p. 91

"Het resultaat is even vertederend als avontuurlijk, het beste uit twee continenten verenigd."
Willem Jongeneelen, OOR 03, april 2012, p. 95