Sunday Bell Ringers

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Sunday Bell Ringers
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 031
Releasedatum:30.09.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Debuutplaat van Sunday Bell Ringers, de nieuwe groep rond Joeri Cnapelinckx (Kawada).

Track-info

1.June (like a child)
2.Sunday bell ringers
3.In the belly of a whale
4.Angry rabbits
5.Like home
6.C smile
7.Blue streets
8.Mail

Perscommentaren

"Bewegend in het niemandsland tussen folky bands als Black Heart Procession en Wovenhand en het 'indie-non-geweld' van Grandaddy met stukjes soundtrack van Sonic Youth doen de Sunday Bell Ringers zich tegoed aan een breed uitgesmeerde, donkere sfeer die op de juiste sleutelmomenten strak rond het kruis zit." (...) "Veeleer graven ze naar de spannende, soms wat spookachtige sfeeropbouw van Radiohead zonder ook maar ergens te kopiëren. Na het jongste jaar raak geschoten te hebben met Senne Guns, Low Vertical en vroeger ook Isbells en Marble Sounds lijkt Zealrecords er ook nu weer in geslaagd te zijn een ruwe diamant tot een kunstwerkje te slijpen." (***)
Pieter-Jan Symons, De Morgen, p.39 (19.11.2011)

"Live waren we al overtuigd, ook op plaat slaagt de band erin om ver boven de middelmaat uit te steken. Sunday Bell Ringers brengt vaak stoeiend met elektronica in de achtergrond mooie, tekstueel vaak donkere indiepopsongs." (...) "Heel donker wordt het in het Lynchiaanse 'Angry Rabbits'. 'In The Belly Of A Whale' ontleent dan weer ritme en structuur aan de blazers die almaar prominenter worden in het nummer. Kortom, met dit geslaagde debuut van Sunday Bell Ringers bewijst Zeal alweer dat ze een fijne neus hebben voor het betere werk in de periferie van de Vlaamse muziekscene. Hier horen we wel originaliteit of vlagen van talent."
(mt), Gonzo Circus #106, p.83 (november 2011)

"Met Sunday Bell Ringers heeft Zeal weer een topper te pakken. Terwijl de vorige plaat, toen nog onder de naam Kawada, nog niet helemaal wist te overtuigen, blijkt uit hun nieuwste duidelijk dat Sunday Bell Ringers weten waar de klepel hangt! Het album is als een 37 minuten durende trip die ons langs het unheimliche ‘In The Belly Of A Whale’ en het veilige ‘Like Home’ weer terugbrengt naar de essentie van een goede popsong. ‘Sunday Bell Ringers’ baadt in een donkere, melancholische en beklijvende sfeer, soms helend en soms venijnig scherp. Is het eerste deel van het album dankzij de gonzende bassen een apocalyptisch braakland, dan is het sublieme ‘Like Home’ het teken van nieuw leven. Terwijl de plaat toch voortdurend wisselt tussen heimlich en unheimlich, heerst er na het beluisteren het gevoel van: opnieuw! Haal deze plaat in huis voordat Sunday Bell Ringers aan uw bel hangen!
Johannes De Breuker, RifRaf #229, p.15 (oktober 2011)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
A noisy bunch of kids (01.10.2011)