I saw a landscape once

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Low Vertical
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 029
Releasedatum:21.02.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.L'origine
2.PlanetMinusMonkey
3.Birth control
4.She came outside
5.Get rid of the monster in you
6.Unterseeboot
7.At the point of no return
8.I saw a landscape once
9.Fat rabbit
10.Wake up, it's bedtime
11.Go to sleep

Perscommentaren

"Dit klinkt alsof The Postal Service een eigen OK Computer heeft willen maken. Als de gekte ontbreekt en het gevoel overheerst, is dat in She Came Outside genoeg voor vier minuten ontroering. Als de hoge ijle stem van Pieter Demeyer zich in Birth Control dwars door gitaren, bellen, beats en laptopkraakjes een weg baant, is de noisy kant van Radiohead niet ver weg. Al die vergelijkingen doen het trio eigenlijk onrecht, want hun eigen gekte, afwijkende songstructuren, originele teksten en de inzet van zowel een hoorn als een 'Russisch koor' bewijzen dat we hier wel degelijk met oorspronkelijk talent te maken hebben."
Willem Jongeneelen, Oor #2011/3, p.85 (april 2011)

"Een avontuurlijk trio dat op zijn debuut de grensgebieden van kamerpop, krautrock, indietronics en postrock verkent" (...) "Vervelen doen ze nooit. Nu eens waant men zich op een plaat van Aphex Twin (Unterseeboot), dan weer schieten je vergelijkingen met de ambient pop van Stereolab door het hoofd (She Came Outside), terwijl men drie tellen later alweer zou zweren dat Thom Yorke een overschotje van zijn soloplaat heeft weggeschonken (Birth Control)."
Vincent Byloo, Knack Focus, p.38 (16.03.2011)

"Een eigen smoelwerk is een werk van jaren: zo luidde een opmerking in een juryverslag van Westtalent 2007. Het ging over Low Vertical, een fris Brugs rockbandje dat ook niet vies was van elektronisch gefriemel maar zich misschien net iets te veel liet beïnvloeden door de playlist van Duyster en vooral nog te veel aanleunde bij het grote voorbeeld Radiohead. Maar zie: vier jaar later leert ‘I Saw A Landscape Once’ dat de tijd altijd zijn werk doet en dat Low Vertical met veel karakter en humor voor de dag komt. De invloed van Radiohead (‘OK Computer’, Thom Yorkes soloplaat ‘The Eraser’….) is gebleven maar er is lang en hard aan de arrangementen gewerkt en het trio pakt uit met een verbluffende mix van melancholische indie rock, dromerige elektronica en vette beats. Soms denk je aan iets lieflijks van The Go Find (‘She Came Outside’), aan iets groots van Jónsi (‘Get Rid Of The Monster In You’: mooie hoornpartij) of zelfs aan And You Will Know Us By The Trail Of Dead (de epische intro van ‘Fatrabbit’). Bassist Pieter Demeyer heeft het over “undercover postrock: postrock vermomd als pop.” Soms hard, soms fluisterzacht, evenwichtig en toch een beetje schizofreen: faut le faire. Knappe productie, goede plaat."
Bram Vermeersch, RifRaf #222, februari 2011, p.12