North and South

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Milow
Label(s):Homerun Records
Label code:HR25
Distributeur:Universal Music Belgium
Releasedatum:01.04.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Son
2.She might, she might
3.You and me (in my pocket)
4.Little in the middle
5.Building bridges
6.Never gonna stop
7.Rambo
8.California rain
9.Move to town
10.The kingdom
11.KGB

Perscommentaren

"een uitstekende popplaat" (...) "Milow is zo'n songwriter die niet alleen leuke, luchtige singles in de vingers heeft 'You And Me (In My Pocket) kent u inmiddels, en het wat sixtiesachtig aandoende 'Rambo' hoort in dezelfde categorie thuis maar daarnaast ook diep in zijn binnenste woelt en muziek als een uitlaatklep ervaart." (...) "Jonathan Vandenbroeck verstaat de kunst om zijn songs louter tot de essentie terug te brengen en al het overtollige vet er met een fileermesje af te snijden. Dat resulteert in elf compacte songs die goed in het oor liggen en eigenlijk al voorbij zijn voor je er erg in hebt. Grote risico's worden er niet genomen, maar Milow heeft dan ook niet de pretentie grensverleggende muziek te maken. In plaats daarvan krijg je een knappe popplaat in handen met intelligente songs waar elk woord en elk akkoord precies op de juiste plek vallen. Je zou dat braaf en voorzichtig kunnen noemen. Zelf houden we het liever op ambachtelijk." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, p.46 (26.04.2011)

"Op zijn derde album vindt Milow een goed evenwicht tussen de akoestische basis van zijn songs en zijn ambitie om er steeds nieuwe wereldjes mee te scheppen. Folktronica voor 'Son', afropop in 'You & me', tripfolk in 'Never gonna stop': hij biedt een gevarieerd palet arrangementen aan. Altijd met eenvoudige melodieën, dat is zijn handelsmerk en zijn keuze." (...) "Milow werkt samen met de elektronicamuzikant Arne Van Peteghem (Styrofoam) en een goed klankteam. Dat levert een volwassen cd op, met humor, songs die je meteen meefluit, en ook veel breekbare momenten." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.c18 (02.04.2011)

(...) "aan de basis horen we nog altijd een akoestische singer-songwriter met een sterke popgevoeligheid. De elektronica - afkomstig uit de vingers van Arne Van Petegem aliasStyrofoam - geeft de muziek vaak een luchthartige toon, maar 'North and South' is allesbehalve een verzameling onbekommerde liedjes." (...) "de muziek is - dankzij de elektronica, maar ook dankzij Vandenbroecks talent om kwikzilveren melodieën te verzinnen - even luchtig als versgeklopte slagroom, en meestal even lekker. Smakelijk." (***)
Christophe Verbiest, Humo (05.04.2011)

"eerlijk is eerlijk: die stem mag dan al niet zijn sterkste troef zijn, elk liedje op deze derde cd heeft wel iets dat het onderscheidt van het volgende. De inbreng van elektronica-artiest Styrofoam (Arne Van Petegem) had wat ons betreft best nog wat groter mogen zijn, maar Jo Francken en mixer Tony Maserati (werkte nog met Beyoncé en Black Eyed Peas) maken in elk geval dat Milow op zijn best klinkt."
Hans-Maarten Post, Het Nieuwsblad (02.04.2011)

Verwante items in de databank

Nieuws:Genomineerden MIA's zijn bekend (18.11.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Milow overtuigt met internationale allure (****) (29.04.2011)
Milow speelt voor alle Belgen (29.04.2011)
Milow - North and South (05.04.2011)
'North and South': de eerste review (****) (26.03.2011)
'Hij gaat Amerika veroveren zoals Columbus' (26.03.2011)