The Sore Losers

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Sore Losers
Label(s):Excelsior Recordings
Label code:Excel96243
Releasedatum:04.10.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Debuutalbum van de zilveren medaille van Humo's Rock Rally 2010, verkrijgbaar op cd en vinyl.

Track-info

1.Beyond repair
2.Into your head
3.Girl
4.Waiting
5.Silver seas
6.Born to please
7.Your smile
8.Juvenile heart attack
9.Hollow tree
10.Coming home
11.Goodmorning sunshine

Perscommentaren

(...) "vandaag bewijst de groep dat ze zich alle genres tussen Memphis, Nashville en Londen anno '69 meester maakte." (...) "Als snarendrijver belichaamt Cedric Maes dan weer in z'n eentje Jimmy Page en Keith Richards, terwijl The Raconteurs in een hoek staan te glunderen. Geloof ons: die vergelijkingen lijken alleen op papier overdreven. En dan zwijgen we nog over de onfeilbare ritmesectie, of de knappe productie van Pascal Deweze" (...) "Eerlijk waar: we deden ons stinkende best om één teleurstellend nummer op dit debuut aan te treffen, maar daar faalden we miserabel in. U óók trouwens. Wedden?" (****)
Gunther Van Assche, De Morgen, p.48 (02.10.2010)

"'t Is geen verfijnd plaatje geworden, wel een (titelloze) moker vol gebalde songs die laten horen dat wij ons geenszins vergist hebben."
Jurgen Beckers, Humo #3658, p.182 (12.10.2010)

"een plaat met veel oog voor detail en variatie. Je hoofd beweegt spontaan op en neer tijdens de stevig rockende nummers zoals 'Beyond Repair' en 'Born To Please' terwijl de countrynummers zoals 'Silver Seas' en 'Hollow Tree' even voor een adempauze tussen al dat gitaargeweld zorgen. Ook de klanken zijn erg uiteenlopend: slide-guitar, lapsteel, finger picking, solo's overgoten met veel wah-wah en gitaarlijnen die bijna lijken te praten. Ondanks de grote mix van genres en klanken blijft deze plaat toch één mooi geheel. Een zeer geslaagde debuutplaat!"
(pn), RifRaf #219, p.19 (oktober 2010)

"Dit debuut begint als The White Stripes met zijn vieren, als Led Zeppelin veertig jaar na dato en als een perfect voorprogramma van Wolfmother anno 2010" (...) "The Sore Losers onderscheiden zich vooral in het schrijven van intens sterke rocksongs. 'Girl' is een popliedje dat zo uit de jaren zestig had kunnen stammen, het schreeuwerige 'Silver seas' bezit zowaar hitpotentie, 'Goodmorning sunshine' is hun eigen ritmisch soort 'Sympathy for the Devil' en in meer gevoelige passages is er die mooi overslaande, wat hese stem van Jan Straetemans." (...) "de weergaloze gitaarsolo's van Cedric Maes geven wel al een prima beeld van wat voor dampende podiumact dit kwartet uit Hasselt amper een jaar na hun oprichting al is."
Willem Jongeneelen, Oor, p.87 (november 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Sore Losers - The Sore Losers (11.2010)
The Sore Losers - The Sore Losers (05.10.2010)
The Sore Losers - The Sore Losers (10.2010)