Superheld

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Fixkes
Label(s):Excelsior Recordings
Label code:EXCEL96216
Releasedatum:08.03.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Superheld
2.Hoekske af
3.Rock-'n-roll
4.Netniliefde
5.Plakijzer
6.Ik was terug 17
7.LDVD-blues
8.Dorpsstraat
9.Just lek in de film
10.Neukvriendje
11.Tijger

Perscommentaren

"In de swingende roffels en bluesy gitaren horen we vlot G. Love, een van de Amerikaanse pioniers in de fusie van rootsmuziek met hip-hop. Maar Fixkes speelt het op zijn manier en produceert het vooral ook zoals Valkenborgh het in zijn diepste zelf hoort." (...) "Dit tweede album van Fixkes klinkt rijper en gevarieerder dan zijn voorganger. De kleine liedjes, huiselijke accenten en soms echt onnozele gekte verraden een heel persoonlijke kijk op de plaats van de muzikant. Fixkes staat voor relativeren, het kleine koesteren, plezier hebben en een groot geloof in de kleine huisvlijt."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.C9 (13.03.2010)

"Sam Valkenborgh is een natuurtalent waar 't het schrijven van goudeerlijke, melancholieke, sentimentele én humoristische liedjes in het eigen Vlaamse dialect betreft. "
Willem Jongeneelen, OOR 03, april 2010, p. 75

"Ja hoor, Fixkes bestaan nog. En het blijft een belevenis om in het hoofd van Sam Valkenborghs binnen te kijken. ‘Rock ‘n Roll’ die in de beek springt, handjes in de lucht voor zwembandjes (‘Hoekske Af’), de hiphop-vibes rond de broodautomaat in Stabroek (‘Dorpsstraat’), pistolekes voor Kate Winslet... ook deze tweede plaat staat vol vrolijke lichtvoetigheid. Tussendoor schetst Valkenborghs bijna argeloos de kleine kantjes van de liefde: ‘Just Lek In de Film’, ‘Neukvriendjes’ of ‘Netniliefde’, simpel en herkenbaar. Onder het oppervlak borrelen vaak subtiel gemusiceerde songs (check ‘Tijger’) en ook die vertaling van de Hank Williamsklassieker ‘Lovesick Blues’ getuigt van knap vakmanschap. Combineer dat met alle superhelden die de revue passeren (Filip Kowlier, Annelies Brosen van Laïs...) en ‘Superheld’ is een goeie, veelzijdige tweede plaat geworden."
(rl), RifRaf #213, maart 2010, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Fixkes - Superheld (04.2010)
'Ik ben onzeker: is er nog ruimte voor Fixkes?' (13.03.2010)
Fixkes - Superheld (03.2010)
"Eendagsvlieg? En dan?" (24.02.2010)