Danza

Type:album
Formaat:CD
Componist(en):Jorge Morel, Radamès Gnattali, Paulo Bellinati, anoniem, Leo Brouwer, Juan Falú, Ernesto Cordero, Jorge Cordoso
Uitvoerder(s):Aram Van Ballaert
Label(s):Maestro Music Productions
Label code:MMP 033
Releasedatum:01.04.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Plaatsingsnummer:000045
Genre(s):Klassiek

Info

Danza is de debuut-cd van de jonge gitarist Aram Van Ballaert. Hij brengt briljante solowerken voor klassieke gitaar van Zuid-Amerikaanse componisten. Werken van Leo Brouwer, Juan Falú; Emilio Pujol, Ernesto Cordero, Jorge Cardoso en Jorge Morel. Een cd vol brio en warme sympathie voor de muziek uit de Latijns-Amerikaanse wereld.

Track-info

1. Morel Jorge: Reflexiones latinas;
2. Gnattali Radamés: Saudade;
3. Bellinati Paulo: Jongo;
4. Anoniem: Zamba de Vargas;
5. Brouwer Leo: Paisaje cubano con campanas;
6. Falu Juan: Que lo diga el rio;
7. Pujol Emilio: Guajira;
8. Cordero Ernesto: Tres cantigas negras;
9. Cardoso Jorge: Cacion del sundgau

Perscommentaren

"Voor zijn cd Danza kiest gitarist Aram Van Ballaert muziek van negen componisten; maar tegelijk biedt hij toch een mooi samenhangend geheel. Eén verklaring daarvoor is misschien wel dat het allemaal componisten zijn die origineel voor gitaar schrijven, of nog, dat ze in Zuid-Amerika geboren zijn, of er tenminste een groot deel van hun carrière doorbrengen. Maar ook: de meesten zijn niet alleen klassieke muzikanten: ze verdiepen zich in de traditionele muziek of in de jazz. Improvisatie lijkt daarom het ‘bindmiddel’ van deze Klara-cd. En het moet gezegd: Aram Van Ballaert is de geschikte man voor de job. Want ook hij wandelt met groot gemak en met een gezonde portie humor en zelfrelativering tussen de meest verschillende genres en optredens: als gastmuzikant bij deFilharmonie o.l.v. Philippe Herreweghe bijvoorbeeld, of bij ensembles als Champ d’Action en Black Jackets Company; maar evengoed staat hij met rockgroepen op de podia van Dranouter en Marktrock Leuven. Mooi hoe Van Ballaert hier het zo typische ritmische karakter van deze muziek naar boven haalt, zonder de vorm of de melodie te vergeten. En zijn ontmoetingen met componisten Jorge Morel, Juan Falú en Jorge Cardoso maken Arams sympathie voor de Latijnse wereld alleen maar groter." (Bart Tijskens)
Muziek en Woord, april 2003

"Polyvalence technique et musicale caractérisent le jeu de ce jeune guitariste, déjà promis à un bel avenir si l'on en juge par la flexibilité et la musicalité de ses interprétarions pleines de caractère dont le raffinement et léquilibre rythment des Danzas très typiques du répertoire pour guitare." (Noël Godts)
Crescendo febr/maart 2003

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Danza (2003)
Organisaties:Klara (radiozender, muziekorganisaties, oude muziek, hedendaagse muziek)