Untagged friends

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bherman
Label(s):AKR
Label code:056042991/07
Releasedatum:11.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, singersongwriter
Taal:Engels

Info

Tussen mei '09 en september '10 overbrugde Bruce meerdere keren de afstand tussen Brussel en Nashville met één doel voor ogen: een langspeler maken met een teder hart en een swingende ziel. Het resultaat van deze noeste arbeid:'Untagged Friends'. 18 tracks, gebundeld op een energieke dubbel-cd met uit Nashville: Tony Crow & Kurt Wagner (Lambchop, Silver Jews), the Feverqueen (voice), e.a. als muzikale 'partners in crime', afgekruid met talent van eigen bodem: Sjoerd Bruil, WoWo Spaens, Pieter Van Buyten, Karel De Backer en Fritz Sundermann. Met liefde opgenomen en gemixed in de JET te Brussel en de Beechhouse studio te Nashville met Mark Nevers (producer Andrew Bird, Calexico, Lambchop, Bonnie Prince Billy, e.a.) aan de knoppen.
Cd-presentatie: 2 december 2010 in de AB Club.

Track-info

1-1.Dreamer
1-2.Absinthe
1-3.Big sized girl
1-4.Darkened canyon
1-5.Radiogirl
1-6.Fly high
1-7.You said, you said
1-8.Rumours
1-9.To the office
2-1.I'll wait for you in line
2-2.Pinky girl
2-3.White and blue
2-4.I was smiling
2-5.Slow down
2-6.The goodbye song
2-7.I was smiling (Acoustic deli)
2-8.White and blue (Live acoustic @ Jet)
2-9.The goodbye song (Acoustic deli)

Perscommentaren

"Bruce Bherman (voorheen simpelweg Bherman) heeft zijn zesde, 'Untagged Friends' deels in Nashville opgenomen met muzikanten van Lambchop" (...) "Dat resulteert in ingetogen americana en uitgepuurde late-nightjazz." (...) "Tijd dat iemand Bherman uit de anonimiteit haalt waar hij al veel te lang in rondzwermt." (***)
Christophe Verbiest, Humo, p.244 (21.12.2010)

"De hardnekkigheid waarmee einzelgänger annex romantische ziel Bruce Bherman zijn muziek aan de man probeert te brengen, valt te bewonderen." (...) "met voorsprong de meest ambitieuze release van Bherman" (...) "De bijdragen van zangeres Cortney Tidwell en de Lambchop-tandem Tony Crow (piano/hammond) en Kurt Wagner (gitaar) vormen extra kersen op de taart. De muziek? Wederom geen hits maar de songs (sfeervolle Howe Gelb-americana meets John Martyn meets donkere rocktracks) verdienen wel een luisterend oor. En waarom ook geen airplay?"
Bram Vermeersch, RifRaf #220, p.21 (november 2010)

"Noem het Vlaamse Americana, verrassend ingetogen country of prachtig ingekleurde folkpop van een koppige doorzetter met een eeuwig durende honger naar liefde."
Willem Jongeneelen, OOR 12, p. 72 (december 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Bherman - Untagged Friends (12.2010)
Releases:2 Nights @ Ancienne Belgique