Cago

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Dead Man Ray
Label(s):Virgin Music Belgium
Label code:07243 813375 2 3
Releasedatum:01.09.2002
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Landslide
2.Centrifugitives
3.Crossfades
4.A single thing
5.Short term investments
6.Authentic
7.Blue Volkswagen 10.10 AM
8.Things that will happen again
9.Need
10.Losing the lost

Perscommentaren

"Met een vereenvoudigde sound en bloedmooie songs heeft Dead Man Ray zichzelf opnieuw uitgevonden"
Sasha Van Der Speeten, De Standaard, p.16 (25.09.2002)

"Het is een eenvoudige plaat geworden zonder hulp van computers met drie elektrische gitaren, een oude synthesizer, een jazzy drumkit en de stem van zanger Daan Stuyven puur natuur. De composities zijn zo sterk dat ze ook zonder de oude en omslachtige werkwijze overeind blijven."
Willem Jongeneelen, Oor, p.63 (05.10.2002)

"Dead Man Ray flirt niet meer met lelijkheid, smost niet meer raak met effecten, en is veel facetten van z’n ironie kwijtgeraakt. Songs zitten nog wel als baboesjka-popjes in andere songs verstopt, maar ze komen eruit zonder dat het opvalt of tegenwringt. [..] We zijn ondertussen een paar beluisteringen ver, en onze aanvankelijke favoriet - het door de druggy droomstem van de hippe druïde Ken Nordine vol onzin en wijsheid gestoken ’Blue Volkswagen 10.10 am’ - is één van de mindere songs geworden. Het bewijst dat Dead Man Ray zeer goed op eigen benen kan staan. Wij kunnen u zelfs verklappen dat ’Cago’ in onze cd-kast al hi-fives aan het uitwisselen is met ’The Ideal Crash’, ’Survivant’, ’Outside the Simian Flock’ en ’Ocharme ik’, zeg maar de grote platen van wat men ooit ’de millenniumwissel volgens België’ zal noemen. 'Cago' is een tour de force, én een meesterwerk!"
GVN, Humo

"Dead Man Ray sleutelt op Cago weer aan een verbond tussen traditie en experiment." (...) "Prettig bij Dead Man Ray is dat ze geregeld gaten laten vallen, die hier en daar - haast willekeurig - door een gemene uithaal worden opgevuld. Er heerst altijd een gezonde spanning. Zoals een goeie film noir je een aangename avond bezorgt." (***)
Eddy Hendrix, Focus Knack, p.88 (16.10.2002)