Songs from mirage

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Aranis
Label(s):Homerecords.be
Label code:4446058
Releasedatum:08.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hedendaagse folk
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.Ouverture
2.Fresia
3.Chamber rock
4.Reprise
5.Lullaby
6.Airesym
7.Aynu
8.Lever in plakjes
9.Jelimena
10.Keria
11.Out ama
12.Enjuminenna
13.Ilah
14.Finale

Perscommentaren

(...) "Plechtig, dat is het zeker, maar ook speels. Oud, maar ook eigentijds. Minimalistisch en repetitief, maar ook zwierig en melodieus. Warm, maar soms hard. Dit album bevat veertien mooie muzikale verhalen. Met violen, bas, accordeon en piano tast de muziek van Joris Vanvinckenroye onze emoties af, en met drie klassieke vrouwenstemmen worden we gesust in een tijdloze rust." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.55 (03.10.2009)

"Licht pompeus, theatraal en daar tussendoor wonderschone, sobere melodieën. Vooral de ijle samenzang van de drie zangeressen zijn nadrukkelijk aanwezig op deze doorwrochte concept plaat. (...) Aranis behaagt niet, Aranis daagt uit en zoekt regelmatig de grenzen op van de luisteraar. Dat siert de groep en de componist, met Songs from Mirage zullen ze fans verliezen, maar ook liefhebbers aan zich binden."
Eelco Schilder, New Folk Sounds 126, p. 28, december 2009

"Aranis leerden we een paar jaar geleden kennen via de betoverende tweede cd met de fascinerende hoes. Twee jaar later is er nu de opvolger gestoken in een al even kunstzinnige verpakking en met al even intrigerende muziek. Met twee violen, accordeon, piano, gitaar, fluit, akoestische bas en ook zang deze keer creëert de groep opnieuw een fantasy wereld waarin decors van folk, klassiek en hedendaags haast ongemerkt in elkaar overvloeien. Via parallelle passages verzeil je af en toe in de werelden van Wim Mertens, Michael Nyman en Philip Glass. Zeker voor wie op de recentste editie van de Feeërieën kickte op Jacaszek en Hauschka, voor wie Laïs Lenski’ apprecieert en ook voor de fans van Soledad en het Prikosnovénie-label."
(gtb), RifRaf #209, oktober 2009, p.24

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Aranis - Songs From Mirage (01.2010)
Aranis - Songs From Mirage / Basta! - Cycles (12.2009)
Drie eigengereide Belgen (03.10.2009)
Aranis - Songs From Mirage / Basta! - Cycles (10.2009)