Team William

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Team William
Label(s):Keremos
Label code:027
Distributeur:Bang! Music
Releasedatum:15.06.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Debuut van de bronzen medaille uit Humo Rock Rally's 2008, in een productie van Mario Goossens.

Track-info

1.London lofi
2.You have my heart, okay
3.Lord of the dogs
4.First snow
5.Judo kid
6.Wonderyear III
7.70%
8.Hotel
9.Last man on the moon
10.Me + my hobo
11.You look familiar
12.Peptalk

Perscommentaren

"Team William heeft geweldige debuutplaat gemaakt, volgens een nochtans zeer eenvoudig recept: schrijf twaalf volstrekt onweerstaanbare popsongs en stans die vervolgens op één cd. Excellent debuut"
Geert Op de Beeck, Humo (16.06.2009)

"Tegen de impact van prettig gestoorde indiepopsongs als Lord of The Dogs en 70 % is geen atoomschuilkelder bestand. We verwelkomen Team William graag in het grote pantheon der vaderlandse rockhelden."
Vincent Byloo, Focus Knack (10.06.2009)

"Een knaller van een debuutplaat."
Tom Zonderman, De Standaard (13.06.2009)

"Een groep die het aandurft één van zijn beste nummers (‘Eveything Was A Verb’) niet op plaat te zetten en toch uitpakt met een straf album, heeft niet alleen veel lef maar ook veel talent. Dat er veel toekomst zit in Team William, wisten we al toen we ‘London Lofi’ voor het eerst hoorden tijdens een preselectie van Humo’s Rock Rally. Op het zelfgetitelde debuut staan er zo mogelijk nog een aantal onvervalste radiohits. Soms klinkt zanger Floris De Decker als Tom Barman in de beginjaren van dEUS (‘Peptalk’, ‘You Have My Heart Okay’), passeert er een vleug new wave (‘Wonderyear III’) of een vrolijke Pavement-achtige song maar Team William weet net zo goed wat tijdsgeest is en zal er zonder twijfel in slagen het MGMT- en Clay Your Hands Say Yeahminnend volkje aan te spreken. De troeven? Een zanger die speelt met alle registers van zijn stem, catchy toetsen, indie popsongs met al dan niet met weerbarstig bloed in de genen (‘Lord Of The Dogs’) en een voortreffelijk rustpunt (‘Last Man On The Moon’). Hebben wij op ‘Team William’ ook maar één slecht nummer gehoord? Nope!"
Bram Vermeersch, RifRaf #206, juni 2009, p.14

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Team William - Team William (16.06.2009)
'Mensen met een hoek af zijn het interessantst' (13.06.2009)
Team William - Team William (10.06.2009)