2nd Cumming!

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Millenniums
Label(s):Bolster Music
Releasedatum:04.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Wereldmuziek
Taal:Engels, Instrumentaal

Track-info

1.Millenniums high
2.Imaginary friend
3.Red Ronny rattle
4.Esta fiesta
5.Avida
6.Afrique plastique
7.Cassanova
8.Mistériu
9.Alucard
10.Joa Joa
11.Bulgar mastika
12.La strada
13.Bonus track

Perscommentaren

"Millenniums brengt op zijn tweede album 2nd cumming! - uitgebracht op het eigen label Bolster Music - een cross-over van Balkanblazers, bigbands uit de jaren 1960, funk, exotica en surf- en rockgitaren. Ze doen dat met de muzikale vrijheid en improvisaties die we kennen uit de jazz, en aangevuld met de eclectische wereld van Sun Ra."
Benjamin Tollet, De Standaard, p.C21 (18.04.2009)

(...) "Millenniums, een tienkoppige brassband uit Heist-op-den-Berg, zapt op 2nd Cumming! vrolijk van Braziliaanse jazz over stomende Afropop naar uitgelaten gypsyrock met kwetterende trompetten, onderweg ook nog even halt houdend bij zwierige TexMex, blaxplotationfunk en surfrock à la Dick Dale en Link Wray. Een multiculti-potpourri die ons nu al dagenlang tot een solopolonaise door de huiskamer noopt."
Vincent Byloo, Focus Knack, p. 37 (22.04.2009)

"We kunnen kort zijn: de tweede plaat van de Millenniums – een combo uit Brussel, Heist o/d Berg en Antwerpen met volk van o.a. Troissoeur, Buscemi, Jaune Toujours en zelfs Vaya Con Dios in de rangen - staat er als een huis. De zware feestfanfares ontbreken natuurlijk niet en worden naar goede gewoonte weer aangevuld met stevige surf- en rockgitaren, ska-blazers, streepjes klezmer en andere Balkanpret. Check in dat verband zeker ‘Millenniums High’, ‘Imaginary Friend’ (disco!) , ‘Red Ronny Rattle’, ‘Bulgar Mastika’ en het bossafeest ‘Joa Joa’. Daarnaast krijgen we ook een paar rustigere en jazzy nummers - songs welhaast - waarin het stemgeluid van Suzy Mandaglio (zie ook Assunta Mano) furore maakt (‘Esta Fiesta’, ‘Afrique Plastique’). De soundtracks voor niet-bestaande films (mét de typische orgeltjes en heel veel exotica) mochten tenslotte ook niet ontbreken, met ‘Alucard’ als hoogtepunt. Amai, de zomer is nu al begonnen en hoe!"
Mischa Bludts, RifRaf #203, maart 2009, p.17

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Millenniums: 2nd Cumming! (***) (22.04.2009)
Millenniums: 2nd cumming! (**) (18.04.2009)