Coming of age

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Milow
Label(s):Homerun Records
Label code:MRCD 293
Distributeur:Munich Records
Releasedatum:01.02.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Canada
2.The ride
3.Coming of age
4.Stephanie
5.The priest
6.House by the creek
7.Out of my hands
8.Dreamers and renegades
9.Herald of Free Enterprise
10.Darkness ahead and behind
11.Launching ships

Perscommentaren

"Muzikaal bestrijkt Milow met succes het veld tussen pop ('Dreamers and Renegades') en americana ('Darkness ahead and behind', 'Launching Ships'), en als hij beide extremen versmelt ('Stephanie'), belandt hij zelfs in de slagschaduw van Bruce Springsteen..." (HUMO - 05/02/2008 - ***)

"De ene helft van de cd klinkt nog altijd spaarzaam en akoestisch, maar op de andere helft laat de Leuvense singer-songwriter zich begeleiden door een puike band, waardoor zijn muziek rijker, ritmischer en occasioneel ook een beetje gespierder is geworden. Dat laatste blijkt uit het huiveringwekkende, E Street Bandachtige 'Stephanie', de courante hit 'Dreamers and Renegades' en het niet van humor gespeende 'Canada'. Milow is als liedjesschrijver duidelijk gegroeid: hij graaft dieper en put niet langer uitsluitend uit zijn eigen zielenroerselen. Hij laat zich inspireren door actualiteit en recente geschiedenis en ontpopt zich daarbij als een begenadigde verteller in de aloude folktraditie."
Dirk Steenhaut, De Morgen, p. 8 (06.02.2008)

"Op z'n tweede album waagt Milow zich aan topical songwriting: elf hypergevoelige luisterliedjes lang vertelt-ie autobiografische en fictieve verhalen over uiteenlopende onderwerpen als moord en doodslag ( Stephanie), scheepsrampen ( Herald Of Free Enterprise) en gefnuikte ambities ( Canada). Goed dat Milow hier enigszins afstapt van zijn akoestische idioom, al haalt de storyteller het iets te vaak van de muzikant, zodat in songs als The Ride en The Priest de melodie wel eens uit het oog verloren wordt."
Vincent Byloo, Focus Knack, p. 85 (13.02.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Expo toont mini-Milow in drie dimensies (12.02.2009)
Liedjes die met twee woorden spreken (06.02.2008)