The row

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bherman
Label(s):V&E
Label code:88899197-22
Releasedatum:12.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The row
2.The pre-Raphaelite
3.Live love
4.If we only
5.Tiger
6.Love live
7.T.L. Boy

Perscommentaren

Oor (NL)
(...) "Bherman is bijna een even grote slowstarter als Johnny Dowd. Amerikaan Dowd was achter in de veertig toen hij het licht zag en in een redelijk rap tempo albums uitbracht .Op The Row pakt Bherman de zaken iets extraverter, swingender en groter aan en schuift aan bij John Cale en Lou Reed. Hij slaat met The Row helemaal geen slecht figuur"
Rene Megens

Music Minded (NL)
(...) "De song 'We only' is bijvoorbeeld het mini-scenario over een koppel met een zoontje. Dure villa, westkust Californië. Dat alles overgoten met een licht erotisch sausje. Incestueusachtig op zijn David Lynch.Van die dingen. Bijzonder talent, die Bherman"
(Willem de Kort)

De Standaard:
...Eén van de merkwaardigste Belgische platen van dit jaar is ongetwijfeld The Row van Bherman. Met zijn ongepolijste kruisbestuiving van folk, blues en jazz creëert deze zanger-gitarist een eigenzinnig stukje muzikaal theater.Dit jaar verscheen The Row, een mini-CD waarop die woelige sixties-klanken worden versmolten met ongepolijste blues a la Torn Waits. Niet alleen Folk, maar ook klassiek en jazz passeren de revue. Hij ziet zichzelf als een muzikaal architect.... (Sasha vd Speeten)

De Morgen:
... Zijn debuut The Corridor was eigenlijk een samenvatting van 25 jaar slaapkamerexperimenten, maar op The Row gaat hij een nieuwe interessante richting uit en is steviger en funkier dan de vorige. In het oor te houden. (Dirk Steenhaut)

Oor:
...De songs van zijn eind vorig jaar verschenen debuut The Corridor houden het midden tussen literaire donkerte en sfeerschetsen, maar de nieuwe The Row klinkt groovier en swingerder. De muzikale omlijsting is in deze bezetting net zo beeldend als 's mans nauwkeurige observaties. Een introverte veertiger als best bewaarde geheim van Vlaanderen? Een typisch geval van een laatbloeier....(Willem Jongeneelen)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Woelige sixties-klanken en opgepolijste blues (04.12.2001)