The people love it

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Internationals
Label(s):Wam Recordings
Label code:wam 298 001
Releasedatum:23.09.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):ska, reggae & dub
Taal:Engels

Track-info

1.Un classico
2.Bang bang
3.Dr. Brady Barr
4.Ska 01
5.The Maharajah
6.Dos melones grandes
7.Ranchero
8.Jellybean Bonanza
9.Luna Llena
10.E.L.S.
11.Goe bezig
12.Bossteady
13.Festorian hop
14.The monkey

Perscommentaren

"U moet helemaal niet naar Jamaica reizen om een goed klaargemaakte portie ska vol internationale uitstraling te horen. Internationals is een instrumentale band die in Belgiƫ zijn gelijke niet kent. In 1998 zetten ze als bescheiden viertal de eerste stappen op het podium maar intussen groeiden ze uit tot een negenkoppige bezetting. De leden spelen of speelden bij onder andere El Tattoo del Tigre, Seatsniffers, Son de Luxe en The Belgian Afro Beat Association. Ze treden op een speelse en humorrijke manier in de voetsporen van de Jamaicaanse helden die het genre groot maakten. Het bekende Jamaicaanse skageluid dat door onder andere The Skatalites werd vormgegeven, is de rode draad doorheen heel de cd. Door de uiteenlopende ervaring van de verschillende leden wordt dat echter uitgebreid met invloeden uit jazz, r&b en allerhande exotica. Songs als 'Un classico' de bescheiden zomerhit 'Bang Bang' of 'Dr. Brady Barr' zitten diep geworteld in vruchtbare skagrond. 'The Maharajah' is gedreven reggae terwijl 'Jellybean Bonanza' met toevoeging van tekst op een plaat van De Nieuwe Snaar had kunnen staan. Het door Dave Bartholomew geschreven 'The Monkey' is een de reflectie van een aap die twee metgezellen met stevige argumenten kan overtuigen dat de mens niet van hen afstamt. Of heeft u al een aap een hek zien bouwen rond zijn kokosboom waardoor anderen van voedsel beroofd blijven en zich gedwongen zien binnen te breken? 'The People Love It' is een prima feestplaat volgespeeld door doorgewinterde muzikanten."
Dirk Fryns, De Financieel Economische Tijd, p.13 (24.09.2003)

"The people love it mag dan al een andere klank hebben dan het debuut, de muzikale verscheidenheid is groter geworden. The Internationals is nog altijd een onversneden skagroep, maar net als de grote Skatalites wagen ze zich met succes aan excursies naar andere ritmes en melodielijnen."
Karel Michiels, De Standaard (24.09.2003)

"Na de experimentele pop van dEUS en Zita Swoon, waait er nu een heel andere, haast zuiderse wind uit de havens van Antwerpen. Groepen als Wawadadakwa, Think Of One en big bands als El Tattoo Del Tigre en The Belgian Afrobeat Association willen de mensen terug aan het swingen krijgen. Ook The Internationals passen perfect in dat rijtje."
Het Belang van Limburg, p.18 (18.09.2003)