Our kodo

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Reiziger
Label(s):Genet Records
Label code:GEN 1220
Releasedatum:02.11.1998
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Waitingday
2.Honest
3.Resignation
4.Aspro 10.000
5.Our kodo
6.Thank you for the warmth
7.These dislocations
8.Aren't we detecting

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Our Kodo" is niet de gemakkelijkste CD om in je speler te steken (alhoewel hij geleverd wordt in een standaard doosje, met een standaard formaat, en zelfs begint te spelen zodra je op de "Play"-knop drukt). Deze gasten (en grieten) uit het Limburgse Hechtel zijn geen vrolijke Jannen, en ze schrijven ook geen recht-toe-recht-aan soort van songs.
Zelf situeren ze zich met graagte in het hokje "Emo-core", harcore met emoties.
Toch is deze cd noch erg hardcore (nergens gaan de ritmes in overdrive of wordt het vreselijk luid), noch erg emotioneel (de laatste Whitney Houston en Alanis Morisette werken immers veel harder op mijn emoties : ze laten mij huilen, schreeuwen, braken ... beslist een pluspunt voor Reiziger dus).
Wat overblijft zijn dan 8 gitaarsongs, in het begin een beetje op elkaar gelijkend, maar toch een eigen identiteit prijsgevend na een paar draaibeurten. Als je namen wilt om de groep mee te vergelijken : ik dacht het meest aan Sonic Youth (de rondzwervende gitaren) en ook een paar keer aan The Fall (bvb. "Waitingday"). De beste song van de plaat vind ik de afsluiter, de machtige lap "Aren't we detecting ?", in een betere wereld zeker een plaats in de Afrekening waard.
Op enkele reservaties bij de soms te gespannen zang van de voorman en de ietwat goedkope productie na, heb ik toch serieus wat plezier beleefd aan dit inventief gitaargroepje.

(Auteur: Dirk Houbrechts)